El Centre Cultural Santa Eulàlia acull l’homenatge a José María García-Calvillo

A partir d'ara, l'equipament passa a anomenar-se Centre Cultural Santa Eulàlia José María García-Calvillo

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Avui, 30 de setembre, el Centre Cultural Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat ha acollit l’homenatge a José María García-Calvillo, amb motiu del canvi de nom de l’equipament, que passa a anomenar-se Centre Cultural Santa Eulàlia José María García-Calvillo. La ciutat reconeix així la seva tasca, dedicació i trajectòria comunitària; la seva implicació en la vida cultural i associativa del barri; la seva dedicació a la gent gran i a la defensa dels seus drets, i la seva contribució a la promoció de l’esport, especialment el femení.

L’alcaldessa, Núria Marín; la regidora de Santa Eulàlia i Granvia Sud, Imán Aisa Abdellaoui, i familiars i amics de García-Calvillo hi han participat. Durant l’acte s’ha descobert una placa amb el nom complet de l’equipament.

La iniciativa de posar el nom de José María García-Calvillo al Centre Cultural Santa Eulàlia va partir de l’Associació Andalusa Centre Cultural i Recreatiu Amics de Santa Eulàlia, entitat que va fundar i presidir García-Calvillo, i va rebre el suport unànime de la Comissió del Nomenclàtor de la ciutat.

Nascut a Herencia (Ciudad Real), va arribar a L’Hospitalet als anys 70 i es va implicar a fons en el teixit associatiu de la ciutat, tant com a dinamitzador d’entitats culturals, esportives, socials i de la gent gran, com a col·laborador en diversos projectes orientats a millorar el barri de Santa Eulàlia i L’Hospitalet.

Entre altres activitats, García-Calvillo va ser president de l’Associació Esportiva Centre-Sanfeliu; va participar en els primers consells escolars; va ser impulsor del Concurs de Còmic i Il·lustració Jordi Macabich; membre de les entitats de futbol Atlético Guimerense i L’Hospitalet Atlètic, i membre de la Comissió de Festes de Santa Eulàlia, de la Coordinadora d’Entitats Andaluses de L’Hospitalet i del Consell del Districte III.

El seu tarannà lluitador i el seu fort compromís social van fer que, en els darrers anys, s’impliqués en la lluita a favor del moviment pensionista. Fundador i impulsor de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de L’Hospitalet, va treballar i reivindicar incansablement unes pensions dignes i el reconeixement dels drets de la gent gran. José María García-Calvillo va morir el 2020 als 74 anys.