El BNEW preveu reunir 12.000 professionals de la nova economia al DFactory del 2 al 5 d’octubre

  El congrés afegeix les verticals de salut i immobiliari a la quarta edició del certamen

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El congrés Barcelona New Economy Week (BNEW), que se celebrarà del 2 al 5 d’octubre, aplegarà més de 350 ponents i 12.000 assistents en la quarta edició, que manté el format híbrid. L’esdeveniment reflexionarà sobre la nova econòmica i les implicacions de les tecnologies avançades, aquest cop, afegint dos sectors a l’equació: l’immobiliari i la salut, que complementaran les xerrades sobre indústria digital, mobilitat, talent, sostenibilitat i experiència. La cita, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, se celebrarà al DFactory, i comptarà amb més de 140 hores de contingut. D’altra banda, comptarà amb la participació de prop de 80 empreses emergents, que participaran als premis a la millor start-up.

  Com a novetat, també, les sessions es dividiran per temàtica segons el dia. Les primeres dues jornades serà el torn de Digital Industry, Mobility, i Sustainability, mentre que les conferències i debats corresponents a Proptech, Health i Talent tindran lloc durant els dos dies següents, 4 i 5 d’octubre.

  L’únic vertical que es desenvoluparà els quatre dies i de forma presencial serà el BNEW Experience, que busca que els assistents coneguin l’oferta d’oci, cultural i gastronòmica de Barcelona.

  El CZFB ha analitzat el perfil de les empreses i startups participants a l’esdeveniment per extreure conclusions del rumb de l’economia. Així doncs, un sondeig a més d’un miler de professionals revela que el 77,5% de les startups enquestades tenen previst augmentar la seva plantilla l’any vinent. El 31,2% d’aquestes preveuen contractar entre una i dues persones, mentre que el 25% espera sumar entre 3 i 5 persones al seu equip i el 21,5% restant confia que siguin més de 5 persones.

  Sota el títol ‘I Observatori de la Nova economia BNEW 2023‘, l’estudi també informa que el 58,8% de les empreses participants invertiran fins a 100.000 euros en el pròxim any per adaptar-se a la nova economia i un 12,9% preveu superar el milió d’euros d’inversió per a tal fi.

  Una altra de les conclusions destacades és que el 61,1% dels entrevistats afirma que les seves empreses lideren alguna iniciativa de sostenibilitat i que el 16,7% ho tenen previst, mentre que el 12,2% restant ni ho fa ni ho té previst.

  Pel que fa a les aliances, el 60,1% de les persones asseguren que les seves empreses col·laboren en temes d’innovació oberta amb agents tecnològics i empreses del sector; el 17,8% ho té previst, i el 15,1% assenyala que els agradaria, però no saben com fer-ho.

  D’altra banda, el baròmetre afegeix que el 30,5% dels enquestats considera que la intel·ligència artificial i el ‘machine learning’ són les eines tecnològiques que aporten més valor al desenvolupament de la seva empresa; el 27% advoca per l’automatització, i el 21% prefereix el big data.