El barri de Dalt de la Vila de Badalona disposarà dels serveis de fibra òptica abans que finalitzi l’any

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha presentat aquest migdia l’acord de l’Ajuntament amb l’operadora de telecomunicacions Vodafone per al desplegament de la xarxa que permetrà al veïnat l’accés ultraràpid a Internet i als continguts multimèdia

La xarxa de fibra òptica que permetrà al veïnat accedir a Internet a velocitats ultraràpides i a continguts multimèdia estarà desplegada al barri de Dalt de la Vila abans que finalitzi l’any 2021. 

 

Aquest migdia l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, la 2a tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, Cristina Agüera i el director comercial d’Administracions Públiques de Vodafone a Catalunya i Aragó, Alejandro Carballo, han presentat en roda de premsa els detalls d’aquest acord entre l’Ajuntament i l’operadora de telecomunicacions. 

 

L’operador, segons ha anunciat, instal·larà la banda ampla basada en fibra òptica a uns 200 habitatges del barri de Dalt de la Vila amb uns treballs adaptats a la tipologia urbana d’habitatges de poca alçada i minimitzant el seu impacte. 

 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assenyalat que: “aquesta notícia era molt esperada per a Dalt de la Vila perquè acabem amb una mancança impròpia d’aquest temps i donem solució a la necessitat creixent de la ciutadania i de les empreses d’accedir a serveis de telecomunicacions, imprescindibles per a les noves necessitats de teletreball, d’estudis o d’oci”.  

 

Així mateix, l’alcalde i el representant de Vodafone han avançat que la col·laboració va més enllà del desplegament a Dalt de la Vila. En aquest sentit han remarcat que actualment es treballa en diversos plans perquè Badalona sigui una ciutat de referència en noves tecnologies, “projectes destinats a la millora la vida dels ciutadans amb serveis avançats basats en tecnologies com la fibra òptica i el 5G” i que esperen anunciar durant els pròxims mesos. 

 

Vodafone i Ajuntament de Badalona també s’han compromès a resoldre tan aviat com sigui possible qualsevol “punt negre” o espai amb mancances de cobertura de telefonia mòbil o de serveis d’Internet.