El Banc Sabadell negocia prejubilacions de 500 treballadors

El nou programa és independent de les 1.800 sortides que es van acordar el desembre passat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Pla tancat del conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, durant la presentació de resultats del primer trimestre. Imatge del 30 d'abril de 2021. (Horitzontal).
El Banc Sabadell ha iniciat les negociacions amb els treballadors majors de 56 anys per impulsar noves prejubilacions. Segons ha avançat aquest dilluns ‘La Vanguardia’ i han confirmat fonts sindicals a l’ACN, aquest procés pot arribar a afectar un total de 500 empleats de l’entitat. El nou programa és independent de les 1.800 sortides que es van acordar el desembre passat. Segons les mateixes fonts sindicals, aquest tipus d’acord són habituals cada any, tot i que assenyalen que la xifra potencial de prejubilacions d’enguany és més elevada respecte a exercicis anteriors. De moment no han transcendit quines seran les condicions de sortida, però des dels sindicats apunten que seran similars a les que es van pactar en l’últim pla de sortides. Fonts de l’entitat també confirmen l’inici de les negociacions, però assenyalen que el nou pla no té cap objectiu específic pel que fa al nombre de sortides.
Al desembre, el Banc Sabadell i els sindicats van arribar a un acord per la sortida de 1.800 empleats. Pel que fa a les prejubilacions, es va fixar que els treballadors rebrien un 75% del seu salari anual assignat, més el conveni especial amb una actualització de l’1% anual fins que el treballador arribi als 63 anys. Com a màxim, els empleats afectats podran rebre 280.000 euros, una xifra que puja fins als 300.000 euros per als nascuts entre 1962 i 1964. Pel que fa a les jubilacions anticipades, l’acord contemplava compensacions del 10% del salari anual a partir dels 63 anys i compensacions del 20% del salari anual per als nascuts entre 1956 i 1957.

Arran de la reestructuració, el Banc Sabadell va tancar el primer trimestre de 2021 amb poc més de 15.000 empleats –sense tenir en compte TSB-, un 12,4% menys respecte a mateix període de l’exercici anterior.

A banda del pla d’eficiència impulsat recentment per l’entitat, el banc també anunciarà el pròxim 28 de maig un nou pla estratègic per definir l’estratègia futura del banc. Durant l’última presentació de resultats, el conseller delegat del Sabadell, César González-Bueno, va optar per no entrar en detalls sobre els efectes que tindria aquest pla sobre la plantilla. En la seva intervenció, el directiu es va limitar a assenyalar les seves línies mestres, que passaran per dividir l’activitat del grup en tres negocis –banca d’empreses, banca de particulars i banca corporativa- i posar el focus en “la rendibilitat, la digitalització, l’eficiència i la generació de valor per l’accionista”.