“Tot i la disminució dels beneficiaris i la mateixa rebuda d’aliments, encara estem molt lluny de les necessitats d’una dieta estàndard”, ha afegit. Els productes que va aportar el Banc d’Aliments a les entintats benèfiques distribuïdores van representar un 27% d’una alimentació equilibrada.
El cost de distribució dels aliments per habitant va ser de 4,7 cèntims per kilogram. El president de la Fundació de Banc dels Aliments ha valorat que és “un cost molt baix” tenint en compte la feina que fan.
“Hem de garantir un accés digne a l’alimentació que sigui suficient, segur i saludable”, ha explicat Eduard Arruga, “3 esses que no hem de perdre perquè la xarxa de treball sigui la millor i els aliments arribin de la millor manera als beneficiaris”.
Arrugas ha aplaudit l’acord de la Renda Garantida de Ciutadania que van tancar Govern i entitats la setmana passada, tot i que ha remarcat que “és importat treballar per garantir treball estable amb un sou estable, per crear llocs de treball i per fer una política social que garanteixi que els ajuts arribin i es faci un bon ús d’ells”.
El Banc d’Aliments de Barcelona també ha presentat la campanya ‘La fam no fa vacances’ per animar als diferents col·lectius socials del país a organitzar accions per recaptar aliments. “Nosaltres obrim el paraigües perquè es creïn iniciatives com ‘Cap nen sense bigotis’ o ‘Maletes contra la fam'”, ha explicat Lluís Fatjó-Vilas.