El Banc dels Aliments de Barcelona atén de mitjana 137.000 persones al mes

  L'entitat va distribuir 18 milions de quilos d'aliments l'any passat

  El Banc dels Aliments de Barcelona va atendre el 2016 una mitjana de 137.156 persones al mes, fet que manté la tendència a la baixa iniciada el 2015. A més, els responsables de l’entitat han destacat que el desembre del 2016 es van atendre 127.642 persones, per sota de la mitjana mensual de tot l’any. Tot i això, el president de la Fundació Banc dels Aliments, Eduard Arruga, ha remarcat que la xifra d’atesos “encara està molt per sobre de les 57.000 persones que s’atenien abans de l’esclat de la crisi”. L’entitat va distribuir 18 milions de quilos d’aliments l’any passat i va abastir 329 entitats benèfiques. Els aliments que va proporcionar van cobrir el 27% de la dieta alimentària de les persones ateses.
  “La disminució d’un 11% dels beneficiaris no significa que hagi disminuit la crisi”, ha explicat Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc d’Aliments de Barcelona. “Nosaltres abastim el 3% de la població de la demarcació de Barcelona, aquesta població afectada no disminueix, sinó que s’està cronificant”, ha alertat Fatjó-Vilas.

  “Tot i la disminució dels beneficiaris i la mateixa rebuda d’aliments, encara estem molt lluny de les necessitats d’una dieta estàndard”, ha afegit. Els productes que va aportar el Banc d’Aliments a les entintats benèfiques distribuïdores van representar un 27% d’una alimentació equilibrada.

  El cost de distribució dels aliments per habitant va ser de 4,7 cèntims per kilogram. El president de la Fundació de Banc dels Aliments ha valorat que és “un cost molt baix” tenint en compte la feina que fan.

  “Hem de garantir un accés digne a l’alimentació que sigui suficient, segur i saludable”, ha explicat Eduard Arruga, “3 esses que no hem de perdre perquè la xarxa de treball sigui la millor i els aliments arribin de la millor manera als beneficiaris”.

  Arrugas ha aplaudit l’acord de la Renda Garantida de Ciutadania que van tancar Govern i entitats la setmana passada, tot i que ha remarcat que “és importat treballar per garantir treball estable amb un sou estable, per crear llocs de treball i per fer una política social que garanteixi que els ajuts arribin i es faci un bon ús d’ells”.

  El Banc d’Aliments de Barcelona també ha presentat la campanya ‘La fam no fa vacances’ per animar als diferents col·lectius socials del país a organitzar accions per recaptar aliments. “Nosaltres obrim el paraigües perquè es creïn iniciatives com ‘Cap nen sense bigotis’ o ‘Maletes contra la fam'”, ha explicat Lluís Fatjó-Vilas.