El 40è Festival Jazz Terrassa tanca una programació amb 29 concerts

La 40a edició del Festival Jazz Terrassa (Barcelona), que se celebrarà excepcionalment entre el 27 de maig i el 13 de juny, ha tancat una programació amb 29 concerts a 14 espais diferents.

Hi haurà 21 músics internacionals, cinc presentacions de discos i tres estrenes de projectes i tres produccions pròpies més, en un certamen que aposta per la varietat estilística i les tendències contemporànies, sense oblidar la presència internacional i el suport al jazz català, ha informat l’organització aquest dijous en un comunicat.

La responsable del festival, Susanna Carmona, ha explicat que en el cartell figuren noms com el trombonista italià Gianluca Petrella, el guitarrista belga Philip Catherine, Adrià Font, Billy Cobham i promeses com Mireia Vidal i Trempera Quimtet.

Així mateix, ha subratllat que es recupera la ‘Nit de Blues’ amb l’actuació de l’americana Trudy Lynn, com també el projecte de residència entre els Països Baixos i Catalunya, amb el grup ‘Alto For Two’, liderat per les saxofonistes neerlandesa Kika Sprangers i catalana Irene Reig.

La cita ha recuperat algunes de les propostes de l’edició anterior com el projecte europeu en el qual participen les saxofonistes neerlandesa i catalana.

El bateria Jordi Rossy rebrà el ‘Jazzterrasman’, el guardó que lliura el certamen en reconeixement a la trajectòria, la divulgació del gènere i el vincle amb el club de jazz de la ciutat, perquè no el va poder recollir l’edició del 2020.

La Nova Jazz Cava continuarà sent l’epicentre del festival i s’hi ha afegit el Teatre Principal de la ciutat per incrementar el nombre d’espectadors, tot i que es mantindran les mesures de seguretat per evitar propagar la covid-19.