Ecologistes en contra de la piscina d’onades de Sabadell

Consideren que no es coherent la iniciativa del govern local en el context d'emergència climàtica i ambiental

Diverses entitats ecologistes s’oposen al projecte per a construir una piscina per a practicar surf a Sabadell. Col·lectius com Adenc o Amics del riu Ripoll consideren que no es coherent la iniciativa del govern local en el context d’emergència climàtica i ambiental, i per preservar l’entorn del riu, que es troba just a tocar.

“Estem en contra de la comercialització especulativa d’esports sense cap coherència amb les activitats de Sabadell i el Vallès, una activitat amb gran impacte ambiental d’energia, recursos hídrics i de mobilitat en aquest espai natural que tenim a Sabadell”, assenyalen en un comunicat. En aquest sentit, preveuen treballar de manera conjunta “una proposta d’acció” per evitar que el projecte prosperi.

L’Ajuntament preveu desenvolupar el projecte a l’anella esportiva de Sant Oleguer, perquè al 2024 integri una piscina d’onades on poder-hi practicar surf. El projecte suposarà una inversió de 14 MEUR i generarà 65 llocs de treball directes.

La piscina tindrà 140 metres de llarg per 35 d’amplada, i generarà onades de dos metres. L’equipament s’ubicarà en un terreny de 30.000 metres quadrats i integrarà una segona piscina de bany, un gimnàs, un skatepark i tres zones de restauració. Farà servir circuïts tancats d’aigua per nodrir les piscines i sistemes d’estalvi i eficiència energètica, i garantirà el respecte per l’entorn.

Per tot plegat, diverses entitats ciutadanes se sumen a la crítica conjunta, entre elles Adenc, Ecologistes de Catalunya i el Moviment Veïnal del Sud, amb el suport dels Amics del riu Ripoll, el col·lectiu PEUS, Massa Crítica-SBD i les associacions de veïns dels barris del riu Ropoll. És previst que aquest any es faci la tramitació administrativa i les obres comencin al 2023.