Dos CAP tornen a vacunar de la grip després de quedar-se sense dosis

Els centres mèdics asseguren que la campanya de vacunació d'enguany està essent anòmala

El CAP Roger de Flor i el CAP Les Hortes alertaven aquesta setmana que s’havien quedat sense existències de vacunes de la grip. Aquest fet que podria semblar normal ara que acaba de començar la campanya de vacunació d’enguany, no ho és. Segons fons d’aquests centres d’atenció primària, en pocs dies es van exhaurir totes les vacunes perquè la ciutadania va voler-se vacunar de forma massiva.

Malgrat això, els dos CAP han anunciat a través de les xarxes socials que han rebut noves dosis. En el cas del CAP Les Hortes es tracta d’una anomalia, ja que el centre havia de rebre noves dosis aquest divendres i no dijous. Així mateix, el personal del CAP assegura que es troba en una situació molt delicada per la pressió assistencial que hi ha amb el rebrot del coronavirus.

En altres CAP asseguren que la vacunació d’aquest d’any està essent molt intensa. “Tot i que seria desitjable vacunar a tothom que ho volgués per poder discernir clarament qui està infectat de coronavirus, en molts casos hem de prioritzar vacunar a les persones grans i a aquelles que tenen problemes respiratoris”, explica una metgessa.

Amb tot, des del Departament de Salut asseguren que no cal preocupar-se per les existències, ja que es disposa “d’una quantitat de dosis molt superior a les disponibles en campanyes anteriors”. Per a la campanya d’enguany s’han acumulat 2.050.414 dosis per a vacunar a Catalunya quan l’any passat es van adquirir 1.220.000 dosis.