Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Es desplega un dispositiu policial al Mobile World Congress

Avatar photo
La policia fa una prevenció específica per evitar qualsevol mena d’accident vinculat amb els estands d’Israel

Els Mossos d’Esquadra han pentinat a primera hora del matí les instal·lacions i els entorns del Mobile World Congress, que obre portes aquest dilluns al recinte de Fira de Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat. Un any més, com és habitual, unitats policials com la Canina han participat en el dispositiu de requises abans de l’esdeveniment.

També hi han treballat la Unitat de Subsòl, que examina la xarxa de clavegueram, i els Tedax. De matinada i fins ben bé poc abans de l’obertura de portes, han revisat estands, papereres i clavegueres, entre altres, per garantir la seguretat del congrés. Enguany, a més, la policia hi fa una prevenció “específica” per evitar qualsevol mena d’accident vinculat amb els estands d’Israel.

Així ho ha explicat en declaracions a l’ACN l’intendent Antoni Verger, cap de l’ABP de l’Hospitalet de Llobregat. Segons l’intendent, el dispositiu dels Mossos és “molt important” i disposa de serveis propis de l’ABP de l’Hospitalet però també de la Regió Metropolitana de Barcelona i dels serveis centrals.

El dispositiu, assenyala, és integral, ja que cobreix tant el recinte firal, com els accessos, la mobilitat, el transport públic i l’arribada a l’aeroport, a més d’altres punts de Barcelona on hi ha activitats vinculades al congrés i també al voltant d’hotels.

Més enllà d’alguna adaptació o canvi d’horaris o llocs segons les activitats, afirma, és un dispositiu “molt similar” a anys anteriors. “Ja fa temps que s’han recuperat una mica els números davant de la pandèmia i, per tant, el dispositiu és el mateix de l’any passat”, comenta.

La 18a edició de la fira de tecnologia més gran del món preveu comptar amb 2.400 expositors i espera rebre 95.000 visitants d’aquí a dijous, xifres encara per sota de les del 2019.

Prevenció específica per Israel

Enguany, però, hi ha un factor nou que és el context de conflicte a Gaza i la presència d’estands d’Israel al congrés. Per això, comenta, igual que passa amb altres col·lectius que poden ser més “vulnerables” d’estar implicats en algun incident, es fa una activitat “d’intel·ligència prèvia” i una prevenció específica per evitar que hi hagi qualsevol tipus d’accident.

En concret, la prevenció específica consisteix a saber exactament on estan ubicats certs estands i tenir-hi un punt d’atenció per evitar incidents.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un noi de 16 anys ingressat amb politraumatismes després de topar amb la moto contra un senglar

Notícia següent

Arriba una nova edició de ‘Ranxets, la cuina a Torredembarra’

Notícies relacionades