Detinguts 3 fugitius d’un assassinat al Maresme

Tots tenien una Ordre Europea de Detenció i Entrega emesa per França

Agents de la Policia Nacional van detenir tres fugitius el passat mes de febrer a Santa Susanna (Maresme) per haver assassinat un jove a Perpinyà l’any passat.

Tots ells estaven buscats per les autoritats franceses i pesava sobre ells una Ordre Europea de Detenció i Entrega emesa per França.

Els fets van passar l’agost del 2021 quan els tres individus, a bord d’un vehicle robat i amb matrícula falsa, van disparar contra un altre grup de persones a la plaça Cassanyes de Perpinyà, assassinant un jove i ferint-ne greument tres més. Entre els tres detinguts hi ha el líder d’una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i tots tres s’enfronten a penes molt greus que inclouen la cadena perpètua.

Gràcies a la col·laboració dels oficials d’enllaç francesos es va poder corroborar que el tiroteig formava part d’una sèrie d’ajustaments de comptes entre dos clans rivals pel control i gestió del punt de venda de droga de més volum de la zona de Perpinyà.

Tots ells van ser posats a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 1 de la Audiència Nacional a Madrid, a l’espera que s’autoritzi l’extradició al país gal.