Detingut un grup que traficava amb persones i tenia animals dissecats a Castelldefels

La banda també va defraudar a Hisenda i tenia milions d'euros en cotxes, joies, diners en metàl·lic i en paradisos

Agents de la Policia Nacional, en una investigació contra el tràfic d’éssers humans, han detingut set persones pertanyents, presumptament, a una organització criminal dedicada a aquesta activitat delictiva, als quals, a més, se’ls han intervingut 23 peces d’animals de caça major dissecades. Entre aquestes peces destaquen un lleó i un ós de grans dimensions, així com potes d’elefant i rinoceront en forma de cadires i tamborets. Per aquest motiu, se’ls imputen delictes contra els recursos naturals i el medi ambient, a més de blanqueig de capitals, delictes contra la hisenda pública, contraban i dipòsit de municions. El cap del grup residia, envoltat de luxes, a Castelldefels.
La investigació va començar al maig de l’any passat sobre un grup dedicat al tràfic d’éssers humans. Les víctimes, originàries de Colòmbia, eren captades mitjançant engany i sota la promesa que trobarien una vida millor a Barcelona, a on eren traslladades i explotades laboralment en el servei domèstic. L’organització facilitava tota la documentació necessària perquè aquests ciutadans entressin a Espanya com a turistes, facilitant-los els bitllets d’avió, reserves d’hotel i, fins i tot, diners per justificar els mitjans de vida.

Fruit de les indagacions iniciades, es va poder comprovar l’alt nivell de vida dels principals responsables de la trama, cosa que feia sospitar que també poguessin estar implicats en delictes de blanqueig de capitals i contra la hisenda pública. Residien en una casa de luxe situada en una exclusiva urbanització de Castelldefels i disposaven de nombrosos vehicles, tots ells d’alta gamma, algun d’ells valorat en gairebé 300.000 euros. Els implicats utilitzaven empreses pantalla sense activitat real amb què compraven solars que, posteriorment, venien a un preu molt més gran. Aquestes adquisicions es realitzaven a través d’empreses amb domicili social a paradisos fiscals com Panamà i a través de comptes bancaris a Suïssa, cosa que indicaria activitats relacionades amb el blanqueig de diners.

Als investigats se’ls atribueixen també delictes contra els recursos naturals i el medi ambient i contraban, ja que en el registre d’una nau industrial del màxim responsable de la trama, es van trobar 23 peces d’animals de caça major en estat taxidèrmic, entre les quals destaca un lleó i un ós de grans dimensions, així com potes d’elefant i rinoceront en forma de cadires i tamborets. En la mateixa nau van ser localitzats cinc vehicles d’alta gamma, quatre d’ells considerats de luxe.

La parella sentimental del principal investigat estava sent investigada, al seu torn, com a presumpta autora d’un delicte d’intrusisme professional, ja que, gràcies a les indagacions realitzades, es va poder esbrinar que acudia regularment a un hospital on estaria fent-se passar presumptament per doctora especialitzada en cirurgia estètica. A la dona li constaven diverses denúncies anteriors pels mateixos fets.

Es van realitzar un total de quatre entrades i escorcolls on es van intervenir més de 65.000 euros en efectiu, 23 peces taxidèrmiques de caça major, joies d’alt valor econòmic, onze rellotges d’alta gamma valorats en 700.000 euros, així com més d’un miler de municions i substàncies estupefaents, entre d’altres. Es va procedir al bloqueig de nombrosos comptes bancaris i actius patrimonials per valor de diversos milions d’euros. Per part del jutjat, es va ordenar l’ingrés a presó preventiva de tres dels detinguts, entre els quals es troba el principal investigat de la trama. En la investigació va col·laborar el Seprona de la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec de la investigació relativa a les peces de caça major, així com la munició intervinguda.