Detingut el propietari d’una fruiteria per estafar 23.000 euros a un client a l’Hospitalet de Llobregat

L’arrestat va aprofitar la confiança de la víctima per efectuar càrrecs fraudulents amb la seva targeta de crèdit

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 16 de març el propietari d’una fruiteria de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) per haver estafat 23.000 euros a un client habitual. L’arrestat, de 42 anys, resident a la població i de nacionalitat argentina, va aprofitar la confiança de la víctima per efectuar càrrecs fraudulents amb la seva targeta de crèdit. La investigació es va iniciar quan una familiar d’un home d’edat avançada va tenir coneixement que aquest tenia un descobert al seu compte bancari i que tots els diners dels seus estalvis havien estat gastats fent ús d’una targeta de crèdit. Els investigadors van comprovar que els diferents imports carregats a la targeta havien estat efectuats en diferents ocasions a un mateix establiment i durant tot el 2016.
Els agents van poder verificar que els càrrecs fraudulents detectats havien estat efectuats tots a la mateixa fruiteria, de la qual n’era client habitual la víctima, que eren per valors molt elevats i que sempre apareixien de manera consecutiva a càrrecs menors coincidents amb compres de fruita que havia fet la mateixa víctima. Els investigadors van arribar a la conclusió que un dels propietaris de la fruiteria hauria aprofitat en diverses ocasions que la víctima feia alguna compra i pagava amb la targeta de crèdit per a continuació efectuar un càrrec fraudulent molt més elevat i així no aixecar les sospites del client.

El propietari de la fruiteria, que va aprofitar-se de la relació de confiança amb la víctima i la seva avançada edat per estafar-li presumptament més de 23.000 euros amb la seva pròpia targeta de crèdit, va ser detingut i posat a disposició judicial. El jutjat de guàrdia de l’Hospitalet de Llobregat va decretar la seva llibertat amb càrrecs i des de la policia espanyola es va iniciar un expedient d’expulsió per infracció a la normativa d’estrangeria.

En aquests casos, els Mossos d’esquadra recomanen no perdre mai de vista la targeta quan es paga en algun establiment, no facilitar la numeració PIN a terceres persones, no dur anotada aquesta numeració al costat de la targeta o procedir a la seva cancel·lació en el moment en què se sospiti que se’n pot haver efectuat alguna operació no autoritzada.