Detingudes divuit persones pels robatoris en comerços del centre de Barcelona a mitjans de febrer

Els detinguts actuaven al marge de les protestes perpetrant greus incidents relacionats, principalment, amb robatoris amb força a botigues de la ciutat i danys a entitats bancàries

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Rambles de Barcelona. JULIO COLLADO

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han dut a terme aquest matí un dispositiu policial en diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en relació amb els actes de pillatge i robatoris amb força a establiments comercials que es van produir a la capital catalana en el marc de les protestes que es van iniciar el passat 16 de febrer en diferents ciutats de Catalunya.

Poc temps després que es produïssin aquest accions delinqüencials, els Mossos d’Esquadra de diferents Unitats d’Investigació de Barcelona van iniciar una investigació per tal de localitzar i detenir els autors dels fets. Després de nombroses gestions per esbrinar qui podia estar al darrera dels robatoris amb força a comerços i entitats bancàries, danys i actes de pillatge i saquejos, els Mossos van identificar diverses persones que haurien participat directament amb els fets delictius.

De l’anàlisi del perfil d’aquestes persones identificades, es desprèn que no pertanyen a cap grup organitzat i que el seu perfil respon a persones, majoritàriament menors, que, aprofitant l’anonimat que proporciona la gran quantitat de concentrats que participaven en les diferents manifestacions, van aprofitar la situació per realitzar actes vandàlics indiscriminats als diferents establiments del centre de la ciutat.

Fins ara, a Barcelona, els equips conjunts dels dos cossos policials han detingut 8 persones, i a la resta de municipis propers a la capital catalana se n’han detingut deu més. Dels detinguts, hi ha dotze menors i 5 són majors d’edats. Entre els detinguts hi ha un total de 5 receptadors, és a dir persones que s’encarregaven de revendre el material sostret.

De les persones arrestades, més de la meitat tenen antecedents policials relacionats amb delictes contra el patrimoni, majoritàriament.

El dispositiu continua obert i no es descarten més detencions.