Detenen a Barcelona un fugitiu acusat de matar el seu fillastre de 3 anys

El nen era diabètic i li va subministrar una sobredosi d'insulina que li va provocar la mort

La policia espanyola ha detingut a Barcelona un fugitiu brasiler acusat d’assassinar el seu fillastre de 3 anys el 2013 al Brasil. El menor era diabètic i va rebre una sobredosi d’insulina que li va provocar la mort. Cinc dies més tard el cos sense vida va ser localitzat a l’entorn de la casa familiar, en un rierol on l’hauria llençat l’agressor. Tot i tenir prohibida la sortida del país sense autorització judicial, el detingut es va traslladar amb documentació fraudulenta a Barcelona, on residia de forma irregular i estava buscant feina.
A través dels mecanismes de cooperació policial internacional, es va tenir coneixement de la presència a Barcelona d’un home de nacionalitat brasilera sobre el qual pesava una ordre internacional de detenció per assassinat expedida per les autoritats de Brasil. El crim està castigat amb una pena de presó de 30 anys. Al fugitiu se l’acusa de la mort del seu fillastre de 3 anys d’edat l’any 2013, a qui hauria subministrat una sobredosi d’insulina. Posteriorment va llançar el cadàver a un rierol proper al domicili familiar.

Malgrat tenir prohibit abandonar el seu domicili i el país sense autorització judicial, l’agressor es va traslladar fa un mes a Barcelona utilitzant documentació fraudulenta, on residia de forma irregular. Un operatiu policial va permetre la seva localització i detenció dijous passat al centre de la capital catalana. L’home va ser posat a la disposició de l’Audiència Nacional per ser tramitada la seva extradició al Brasil.