Desmantellen un punt de venda de cocaïna en un pis de l’Hospitalet regentat per una família

Van trobar a l'interior de l'immoble 60 dosis de droga i 7.000 euros ocults en un armari i un congelador

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet ha desmantellat un punt de venda de cocaïna en un pis de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) regentat per una família. Els agents han detingut dos homes i han denunciat penalment una dona –tots tres del mateix nucli familiar- com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i han decomissat de l’interior de l’immoble fins a 60 dosis de droga ja preparades per a la venda i 7.000 euros ocults en un armari i un congelador. La investigació policial es va iniciar durant el mes de febrer, quan els agents van tenir coneixement de l’afluència inusual de persones en un domicili del barri de Collblanc-Torrassa.

Els agents van fer un seguit de dispositius de vigilància destinats a verificar si en el domicili s’hi feia algun tipus d’activitat il·lícita i van detectar que un nombre important de consumidors de cocaïna accedien regularment a l’interior de l’edifici per comprar-la. Es tractava d’un domicili en el qual es subministrava la droga, però que no s’hi permetia el consum al seu interior. El tipus de droga que venien era cocaïna en pols preparada per a ser esnifada, generalment en dosis de mig gram. El tipus de consumidors eren persones de mitjana edat i residents en barris propers.

Els agents van realitzar més indagacions per esbrinar qui regentava el punt de venda de cocaïna i van centrar la investigació en dos homes, pertanyents al mateix nucli familiar, que residien a l’interior del domicili juntament amb una dona. Els investigadors van concloure que els venedors rebien els compradors a l’interior del domicili i allà feien la transacció. El pagament es feia en efectiu o mitjançant transferència bancària.

Droga, telèfons mòbils de compradors i 180 pastilles

El dimecres 23 de març, sota tutela judicial, els agents van fer una entrada al domicili investigat on van localitzar 60 dosis de cocaïna ja preparades per a la venda, adulterants per ‘tallar’ la cocaïna, 7.000 euros ocults en un armari i en un congelador i documentació dels comptes resultants de l’activitat il·lícita. Els investigadors també van intervenir documentacions personals i telèfons mòbils de persones consumidores, que havien deixat com a paga i senyal per deutes contrets per l’adquisició de la cocaïna, així com 180 comprimits d’un medicament que només es pot adquirir sota prescripció mèdica i que els investigats subministraven als consumidors juntament amb les dosis de cocaïna.

Els agents van detenir els dos homes per un delicte contra la salut pública i tràfic de drogues, i van denunciar la dona que hi convivia per presumpta col·laboració en l’activitat il·lícita. Els dos detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.