Desarticulat un grup dedicat al tràfic de drogues al barri de la Marina

  Hi ha sis detinguts i s'han fet sis registres en habitatges

  Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup dedicat al tràfic de drogues que actuava al barri de la Marina de Barcelona. Els agents van detenir dilluns passat quatre homes d’entre 31 i 45 anys de nacionalitat marroquina i espanyola i també dues dones de 38 i 47anys de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, defraudacions de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. Un dels detinguts va intentar desfer-se de la droga llençant-la al vàter quan va ser sorprès per la policia. Els agents van dur a terme sis registres a habitatges i es van confiscar 200 grams de cocaïna, 240 grams d’haixix, 5 grams de metamfetamina i 2.000 grams de marihuana, a més de desmantellar dues plantacions d’aquesta droga.
  Els Mossos van saber a través de queixes veïnals i del treball dels agents de l’oficina de relacions amb la comunitat, que des del mes d’abril es repetien diverses accions relacionades amb tràfic de drogues que generaven malestar al barri de La Marina del Port. Els agents van comprovar els fets i es van iniciar diverses gestions per detenir les persones implicades.

  Dilluns passat, efectius del Grup Especial d’Intervenció, de la Canina, de Seguretat Ciutadana i de l’Àrea de Recursos operatius de la Regió Metropolitana de Barcelona conjuntament amb els investigadors han participat en sis registres i entrades judicials als habitatges on vivien i des d’on traficaven els detinguts.

  El dispositiu per aturar la venda de drogues als carrers Aviador Ruiz de Alda i Aviador Franco va permetre desactivar dos punts de venda de cocaïna, haixix i marihuana i desmantellar dues plantacions de marihuana amb la seva infraestructura preparada per al cultiu simultani de 200 plantes. Es va localitzar el pis on els responsables del grup criminal amagaven la droga que posteriorment es venia al detall en els punts de venda, amb una afluència de fins a 60 compradors diaris.

  El dispositiu es va tancar amb els registres simultanis als punts de venda dels carrers Aviador Ruiz de Alda i Aviador Franco amb les intervencions de 200 grams de cocaïna, 240 grams d’haixix, 5 grams de metamfetamina i 2.000 grams de marihuana amb làmpades i transformadors per mantenir les 200 plantes d’aquesta droga, estris com balances de precisió, i embolcalls, i més de 10.000 euros en bitllets fraccionats.

  En un dels registres, un gos de raça perillosa que es trobava en una de les habitacions va mossegar un dels policies a l’avantbraç esquerra i l’agent va haver de ser traslladat a un centre mèdic per administrar-li vacuna antitetànica. En total hi havia set gossos en diferents domicilis dels quals se’n van fer càrrec veïns i també serveis municipals de la gossera.

  Els sis detinguts han passat aquest dimecres a disposició judicial després de declarar a comissaria. Dos dels quatre homes tenen cinc i tres antecedents, respectivament, per furts i tràfic de drogues. Es preveuen més detencions sobre persones investigades, segons han indicat els Mossos d’Esquadra.