Desallotgen l’antic hotel ocupat de Calella davant el “risc imminent”

L'alcaldessa del municipi ha signat un decret que ha permès a Mossos, Policia Local i CNP buidar l'immoble

L’antic hotel Gaviota de Calella (Maresme), convertit des de fa quatre anys en el centre ocupat La Bruna, ha estat desallotjat aquest divendres després que l’alcaldessa del municipi, Montserrat Candini, hagi signat un decret per fer-ho.
En el dispositiu hi han participat efectius dels Mossos d’Esquadra, la Policia Local i la policia espanyola. Candini, en roda de premsa, ha assegurat que la degradació de l’edifici posava en “greu perill” la gent que l’ocupava i que per això ha decidit actuar sense esperar l’ordre judicial. El desallotjament s’ha produït després que el 16 de maig s’incendiés la planta baixa i que l’edifici, darrerament, s’hagi convertit en un focus de delinqüència, obligant a fer-hi més de 200 actuacions policials.
El decret d’alcaldia que ha fet possible el desallotjament s’ha signat després que el consistori hagi realitzat una inspecció tècnica de l’edifici que ha posat al descobert greus deficiències de la instal·lació elèctrica, un risc molt alt d’incendi i una greu situació d’insalubritat.

Aquest dijous, a més, l’alcaldessa de Calella es va dirigir al magistrat de la secció 17 de l’Audiència Provincial per reclamar-li una solució urgent per evitar “una tragèdia a l’edifici.