Denuncien el desnonament d’una dona embarassada de 9 mesos a Barcelona

  La PAH critica que s'hagi fet sense previ avís i que s'hagi aprofitat per canviar el pany mentre l'afectada no era a casa

  La PAH de Barcelona ha denunciat aquest divendres el desnonament d’una dona embarassada de nou mesos i la seva família d’un domicili del carrer Gayarre, al Districte de Sants, sense que es produís cap avís previ ni ordre amb data concreta. Segons relata la Plataforma d’Afectats de la Hipoteca (PAH), el desnonament ha estat ordenat pel Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona després que la família comencés a patir problemes econòmics el 2016 i deixés de pagar una mensualitat de 650 euros de lloguer, moment en què va sol·licitar una ajuda a l’Ajuntament de Barcelona que li va ser concedida. La propietat, no obstant va posar una demanda per impagament al cap de deu dies que la família acredités que disposaria de l’ajuda.

  Aquest divendres al matí, al voltant de les nou, els Mossos s’han personat al domicili mentre la dona havia anat a acompanyar el seu fill de nou anys a l’escola i quan aquesta darrera ha arribat ja ha trobat el pany canvia, segons la PAH.

  La dona va recórrer el passat mes d’abril a la PAH, que li va informar de les passes a seguir per garantir el seu dret a l’habitatge i també es va adreçar als Serveis Socials i a Habitatges per sol·licitar l’entrada a la Taula d’Emergència i aconseguir un reallotjament en règim de lloguer social.

  La PAH ha denunciat l’actitud del jutge i dels Mossos d’Esquadra per permetre aquest desallotjament “sense avisar els serveis socials” ni avisar els afectats amb antelació i tenint en compte que la dona està a punt de donar a llum i també té a càrrec un menor de 9 anys.

  Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han explicat a l’ACN que aquesta dona es va adreçar al consistori fa unes setmanes explicant que no podia pagar el lloguer. L’Ajuntament li va oferir exercir de mediador amb la propietat, però ella ho va rebutjar. El seu cas es va redirigir llavors a la Mesa d’Emergència per tal de trobar-li un pis alternatiu. El desallotjament s’ha produït sense que el consistori tingués constància i quan encara no se li havia trobat aquesta solució habitacional.

  Davant l’emergència d’aquest divendres, se li ha ofert un allotjament provisional del Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona, però ella ho ha rebutjat i ha preferit quedar-se amb uns amics. L’Ajuntament continua amb el procés de recerca d’un habitatge per a ella i la seva família.