Un home provoca 9 incendis en habitatges a Barcelona

El passat 28 de setembre va provocar dos incendis consecutius

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Horta Guinardó han detingut un home, de 36 anys, per la seva presumpta relació amb 9 delictes d’incendi amb risc per les persones i 2 delictes de danys amb l’agreujant d’incendi o d’explosió de finca en un dels casos.

La investigació es va iniciar el passat mes de maig quan es va registrar un incendi al quadre de llums situat a la darrera planta d’una finca al barri d’Horta. Aquest fet va requerir que els veïns de l’immoble quedessin confinats per ordre dels bombers per garantir la seva integritat i seguretat. A partir d’aquell dia es van succeir altres fets en diferents districtes de la ciutat, sobre els quals els investigadors van determinar que al darrera d’aquests hi havia la mateixa persona.

El passat 28 de setembre es van registrar dos incendis consecutius als quadres elèctrics de dues finques que es trobaven a molt poca distància. Els investigadors van fer gestions que es va permetre determinar el mateix patró de conducta que en els anteriors fets investigats i a través de diferents indicis i de l’estudi de les imatges de videovigilància es va identificar el presumpte autor dels fets.

El modus operandi més habitual del detingut és el de comprar una capsa de pastilles acceleradores utilitzades habitualment per fer barbacoes i fer-les servir per activar el foc en els quadres elèctrics dels immobles escollits.