fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Demanen anul·lar els controls d’alcoholèmia pel risc de contagi a través dels etilòmetres

Avatar photo

Recorden que cada persona bufa entre un i dos litres d'aire alveolar dins l'aparell

La secció del sindicat CCOO a la Guàrdia Urbana de Barcelona ha demanat que s’anul·lin els controls preventius d’alcoholèmia previstos davant del risc de contagi de la covid-19 a través dels etilòmetres. “Més responsabilitat i menys recaptació”, exigeix la formació en un comunicat.
El sindicat demana que només es facin controls a les persones que presentin símptomes “evidents” d’embriaguesa en sinistres viaris o infraccions greus, i subratllen que els aparells que mesuren el grau d’alcohol a partir de l’aire expirat es fan servir amb “desenes de persones”. Segons relata CCOO, hi ha un risc “molt elevat” de contagi perquè les proves es fan a menys de dos metres i perquè conductors i policies intercanvien documentació i objectes al control.
El sindicat explica que ha demanat a la prefectura de la Guàrdia Urbana que l’empresa subministradora dels etilòmetres garanteixi a través d’un certificat que aquests aparells són “totalment segurs per a la ciutadania”, i lamenta que fins ara no ha obtingut resposta.

També subratlla que cada persona bufa entre un i dos litres d’aire alveolar dins l’aparell i recorda que en un litre hi pot haver entre 1.000 i 10.000 partícules de covid-19 en funció de la càrrega viral. També alerta que l’aire que entra als aparells torna a sortir i es pregunta si poden quedar mostres del virus a l’interior o què passa amb l’aire que s’expulsa pels conductes de sortida de l’aparell en cas que l’utilitzi algú que està infectat.

CCOO demana “instruccions clares” perquè no es facin proves dins dels vehicles o en espais poc ventilats i exigeix que tots els aparells portin una vàlvula antiretorn per frenar l’aire o les partícules aquoses que hi pugui haver a l’interior.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La manca de maquinistes a Rodalies i Regionals es podria allargar fins al gener o febrer

Notícia següent

El Parlament ha aprovat aquesta legislatura 32 lleis

Notícies relacionades