Demà s’obren les preinscripcions a les escoles bressol de l’Hospitalet

La preinscripció per al curs 2021-2022 es farà del 6 al 20 de maig, en format telemàtic, i del 17 al 20 de maig, de manera presencial amb cita prèvia

Imatge de la Llar d'Infants El Rasclet. AJUNTAMENT DE CALAFELL

Demà, 6 de maig, s’obre el període de preinscripció a les escoles bressol públiques (municipals i del Departament d’Educació) i a les llars d’infants subvencionades amb fons públics que s’han adherit a la preinscripció que elabora l’Ajuntament. El termini de preinscripció per a totes elles serà del 6 al 20 de maig, en format telemàtic, i del 17 al 20 de maig, de manera presencial, amb cita prèvia al centre. Les famílies només hauran de presentar una sola sol·licitud amb l’escola triada en primera opció i, en el mateix document indicar altres opcions segons les seves preferències.

L’1 de juny es publicaran les llistes amb els barems, del 2 al 4 de juny es podran presentar reclamacions; el 7 de juny es farà el sorteig públic per les opcions de desempat; el 15 de juny es publicarà la llista d’admesos i del 16 al 25 de juny s’haurà de formalitzar la matrícula.

Prèviament a l’inici del procés de preinscripció, tots els centres han realitzat jornades de portes obertes, de manera presencial o telemàtica, per facilitar a les famílies informació sobre les instal·lacions i l’oferta pedagògica de cara al curs 2021-2022.

En aquesta adreça https://www.l-h.cat/educacio/261738_1.aspx les famílies podran descarregar la sol·licitud per realitzar la preinscripció i podran consultar tota la informació amb relació al procés, com ara l’oferta de places vacants de cada una de les escoles per al proper curs, un vídeo explicatiu per realitzar la preinscripció, els criteris i barems, la resolució de preguntes freqüents, i les adreces i contactes dels centres. També es poden realitzar consultes a través del telèfon 010 o posant-se en contacte directament amb les escoles.

En total, L’Hospitalet disposa de 16 escoles bressol, entre públiques i subvencionades amb fons públics, que ofereixen unes 1.356 places per a infants de 0 a 3 anys i que formen part del procés de preinscripció i matrícula que gestiona l’Ajuntament amb competències delegades en el municipi.

La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals la integren La Casa de les Flors, La Casa dels Contes, La Casa dels Arbres, La Casa del Molí, La Casa de la Muntanya i La Casa del Parc. Aquests centres atenen un total de 616 infants de 0 a 3 anys.

A més, a L’Hospitalet hi ha cinc escoles bressol subvencionades per l’Ajuntament i gestionades per entitats sense afany de lucre, que atendran aquest curs 368 infants. La ciutat compta també amb tres escoles bressol de la Generalitat, amb 295 places, i dues escoles privades subvencionades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que s’han volgut adherir al procés de preinscripció que aprova l’Ajuntament, amb 77 places.

Totes les escoles bressol municipals i llars d’infants subvencionades amb fons públics compleixen els protocols de salut en matèria d’higiene i seguretat aprovades pel Procicat. Per al curs vinent, mantindran un model d’organització que garanteix les condicions higièniques i sanitàries per als infants, les educadores, el personal no docent i les famílies.