Del 22 al 25 d’abril, L’Hospitalet està de Festes de Primavera

La monologuista Susi Caramelo serà l’encarregada d’oferir el pregó

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; el tinent d’alcaldia d’Educació, Cultura i Innovació, David Quirós; la còmica, Susi Caramelo, i David Lafuente, empresari i activista musical, han presentat aquest matí el programa.

L’alcaldessa ha celebrat la programació d’unes festes segures tenint la cultura com a epicentre i que arribarà a tots els barris de la ciutat. “A L’Hospitalet, hem fet una aposta per la cultura i per això hem organitzat un programa ple d’activitats diverses i de petit format, amb concerts ordenats i seguint totes les mesures de seguretat”. Per la seva partel tinent d’alcaldia, David Quirós, ha destacat els vuit espais diferents a l’aire lliure on es concentraran la majoria d’activitats, excepte els concerts musicals. 

Les Festes de Primavera s’adeqüen a la situació actual amb una programació que segueix les recomanacions de les autoritats sanitàries i que dona aire a un dels sectors més castigats per la pandèmia. En aquesta edició no es faran esdeveniments multitudinaris que impliquin recorreguts pel carrer. Per mantenir les mesures de seguretat, les activitats s’han organitzat per espais: els jardins de Can Sumarro i de la Tecla Sala; els parcs de les Planes i la Torrassa; el recinte de La Farga; el Centre Cultural Santa Eulàlia; Can Trinxet, i el pati de l’EMMCA.

L’encarregada de donar la benvinguda a les Festes de Primavera serà l’hospitalenca Susi Caramelo, una de les grans revelacions de l’humor i coneguda monologuista televisiva. El pregó es podrà seguir en streaming a través de TV L’Hospitalet, el canal LH Digital i el Facebook de l’Ajuntament, el dia 22 a les 19.45 hores.

El cartell dissenyat per Àngels Ibars, estudiant de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella, ens acompanyarà durant els dies de festa.

Diada de Sant Jordi 

El dia 23 celebrem la jornada del llibre i la rosa amb les mesures de seguretat vigents i condicionada a l’evolució de la pandèmia. Les paradetes s’instal·laran a la rambla de Just Oliveres, en un espai perimetrat, amb controls d’accés i en un únic sentit de visita. L’entrada es farà pel carrer d’Enric Prat de la Riba i la sortida pel carrer de Provença.

Els espais de les Festes 

Els jardins de Can Sumarro acolliran l’XI Trobada de cavallers, dracs i princeses (23), la tarda de monòlegs (23) i els concerts de blues de la Primavera in Black, dedicats a recordar la figura d’Amadeu Casas.

El recinte de La Farga està destinat a la música, amb els concerts de Miki Núñez (23); El Pot Petit (24), un espectacle en horari matinal per al públic familiar, i Miguel Poveda (24), una de les millors veus del flamenc actual.

Música en directe també des de les sales de música de la ciutat, Salamandra, Oncle Jack, Espai Zowie, The Void i El Pumarejo amb noms com Rebeca Jiménez, Wesphere, Axolotes Mexicanos, Suzanna i Albert Pla, entre d’altres.

Teatre i ciència es donaran cita al parc de les Planes. Del 22 al 24 d’abril, una tartana de còmics s’instal·larà en parc per oferir microespectacles que ens endinsaran en el món de la dona en el circ i ens presentarà un cabaret de pallasses, a més de les tradicionals Càpsules de teatre.

El matí de dissabte 24 el parc es convertirà en un espai de ciència divulgativa per al públic familiar, amb tallers i espectacles científics per estimular el coneixement i l’interès per la ciència.

Divendres 23, el parc de la Torrassa serà l’escenari d’una batalla de bandes de música, és el Meéec! Amb la participació  de l’alumnat del projecte Tàndem de l’Escola Ernest Lluch.

Els jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala acolliran un programa d’activitats familiars amb la Primavera d’arts de carrer (23 i 24) i el Parc de les meravelles (25) amb una selecció d’espectacles sorprenents.

El Centre Cultural Santa Eulàlia també programa activitats familiars amb la Trobada de cavallers, dracs i princeses (23) i el jardí dels titelles, protagonistes de tota una jornada de teatre infantil, amb peces especialment dedicades als més petits, de 0 a 3 anys.

 Can Trinxet és l’espai destinat a la cultura popular, amb la participació de les entitats i exhibicions de les colles de diables infantils i d’adults.

L’alumnat de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts participa en les Festes de Primavera amb un programa de dansa, teatre i música al pati de l’equipament. Concerts de música clàssica amb les orquestres de cambra, simfònica i conjunts de percussió; Jazz Manouche i Big Band.

La informació de les Festes de Primavera està disponible en el web monogràfic https://www.l-h.cat/webs/especials/festesprimavera/inici.aspx També es podran seguir a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb el hashtag #PrimaveraLH.

Les activitats respectaran les mesures sanitàries. Per assistir a la majoria de les activitats caldrà fer reserva prèvia d’entrada. És obligatori dur la mascareta ben posada, mantenir la distància interpersonal i fer servir gel hidroalcohòlic.