Del 19 d’abril al 3 de maig es poden votar els Pressupostos Participatius de Granollers

Els 26 projectes finalistes es poden consultar a la plataforma Granollers Participa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El 19 d’abril engega la fase de votació dels Pressupostos Participatius 2019-2023. Fins al 3 de maig es podran votar els 26 projectes finalistes, resultat de la fase de priorització en què la ciutadania va poder donar suport i prioritzar les 150 propostes admeses, del total de 241 presentades per la ciutadania. Trobem projectes de millora d’equipaments, mobiliari urbà i espais públics, així com projectes culturals, socials o de transició energètica. Totes les propostes es poden consultar a la plataforma de participació ciutadana Granollers Participa (www.granollers.cat/pressupostosparitcipatius).

Qui pot votar?

Poden votar totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Granollers des d’abans de l’1 d’octubre del 2021.

Com es pot votar?

Es pot votar en línia a la web www.granollers.cat/pressupostosparitcipatius. Per a les persones que ho necessitin, s’habilitaran punts de votació amb suport en 10 equipaments municipals de la ciutat. I el dia 23 d’abril, es podrà votar a la plaça de Maluquer i Salvador, de 17 a 19 h.

Presentació de les propostes finalistes

Del 5 al 8 d’abril es faran diverses sessions de presentació pública de projectes, organitzades conjuntament amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Granollers. Dimarts 5 d’abril, al Centre Cívic Nord; dimecres 6 d’abril, al Centre Cívic Can Bassa, dijous 7 d’abril, al local de l’Associació de Veïns Sota el Camí Ral, divendres 8 d’abril, al Centre Cívic Can Gili. Totes les presentacions es faran a les 19 h.

En el transcurs d’aquestes sessions s’exposarà el plantejament, els objectius i les principals característiques dels projectes que podran ser escollits per part de la ciutadania durant la votació final.

Votació fins a 2 milions d’euros

Com a novetat, en aquesta edició dels Pressupostos Participatius es poden votar tants projectes com es desitgin, fins a arribar al pressupost total d’aquest procés participatiu: 2 milions d’euros. En el recompte de vots, que es durà a terme el 4 de maig, se seleccionaran els projectes amb més vots, fins a esgotar els 2 milions d’euros.

Alguns projectes multiplicaran els vots rebuts per 1,5. Són els que contribueixin a promoure la igualtat de gènere, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social; els que enforteixin comunitats i els que fomentin la innovació social i la transició ecològica i permetin fer front a l’emergència climàtica; així com els que donin resposta a l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible.