Deixen inconscient un home gran i assalten al seu pis a Sants

L'home, de 86 anys, acabava de treure els diners de la pensió del banc

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos lladres que van assaltar i deixar inconscient un home gran al seu pis de Sants, a Barcelona, el 25 de novembre al matí. La víctima, de 86 anys, va ser assaltada després de retirar els diners de la seva pensió del banc. Els lladres el van seguir fins a casa seva i van trucar a la porta del seu domicili amb l’excusa que venien a portar una carta certificada per al seu veí, però com que no hi era, li demanaven que la recollís ell. L’home els va obrir la porta, però, com que sospitava d’ells, va donar-los l’esquena per anar a trucar el seu veí. Els lladres van aprofitar per assaltar-lo per darrere i el van deixar inconscient amb la maniobra coneguda com el matalleó. Els arrestats han ingressat a presó.

Els assaltants van repetir la mateixa maniobra amb el fill de la víctima, que també estava al domicili en el moment del robatori. Els lladres no van regirar el pis i únicament es van emportar el sobre de l’entitat financera que contenia els 1.500 euros que la víctima acabava de retirar del banc.

Precisament, aquest detall és el que va portar als investigadors a treballar amb la hipòtesi que els lladres haurien vist com la víctima retirava els diners del banc i, des d’allà, l’haurien seguit fins al seu domicili, on van decidir assaltar-la.

Les gestions d’investigació fetes a partir de les imatges de càmeres de videovigilància i la declaració de testimonis van permetre determinar que els lladres haurien coincidit amb la víctima a l’interior de l’oficina bancària, on van poder veure com el senyor retirava els diners de la pensió. A partir d’aquí, van seguir-lo fins que va entrar al seu domicili, on el van assaltar sense que ningú els pogués veure.

Un cop identificats els presumptes autors del robatori violent, es va comprovar que un d’ells, un home de 29 anys, tenia nombrosos antecedents per robatoris violents a domicilis o a les entrades dels blocs de pisos. L’altre, un home de 50 anys, li constava una ordre de crida i cerca i ingrés a presó. Finalment, es va detenir els dos lladres el passat 9 de febrer a l’Hospitalet de Llobregat i a Barcelona.

Els dos presumptes autors ja han ingressat a presó. La investigació continua oberta i no es descarta que els detinguts hagin pogut cometre més robatoris violents.