Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

La defensa de la víctima d’Alves recorrerà la sentència

Avatar photo
L’advocada diu que la jove està satisfeta perquè “per fi” l’han cregut

La defensa de la víctima de Dani Alves ha anunciat que recorrerà la sentència que condemna el futbolista a quatre anys i mig de presó i ha criticat “que es transmeti a la societat que les persones amb capacitat econòmica poden veure reduïda la pena si poden consignar una quantitat important”.

Malgrat tot, l’advocada de la jove ha assegurat que la víctima està satisfeta amb la sentència. “Va començar dient no vull denunciar, no em creuran, i les seves paraules han estat ‘per fi m’han cregut’”, ha explicat la seva lletrada, Ester García. L’advocada ha opinat que la sentència ha estat “pionera” des del punt de vista del consentiment i l’ha desvinculat de la Llei del ‘només sí és sí’.

“Per nosaltres és una sentència que ha vingut a acreditar la veritat de la nostra clienta, el que tots sabíem: que deia la veritat“, ha afirmat García en una atenció als mitjans aquest dijous a la tarda. En aquest sentit, l’advocada ha subratllat que la sentència imposada al futbolista és un “èxit personal” de la víctima i ha reiterat la voluntat “d’enviar el missatge que els protocols funcionen”. “Vull agrair el tracte als mossos, el personal del Clínic, la fiscalia i el sistema judicial en general”, ha expressat García.

En relació amb l’atenuant per reparació del dany causat aplicat a Alves per la consigna de 150.000 euros que el futbolista va dipositar com a indemnització, la defensa de la víctima ha afirmat que els “preocupa” que es transmeti a la societat el missatge que les persones amb capacitat econòmica “poden veure reduïda la seva pena si poden consignar una important indemnització“. “Des del meu punt de vista, l’atenuant no s’hauria d’aplicar”, ha sentenciat García, que alhora ha criticat que “no hi ha hagut esforç econòmic ni moral” per part del condemnat.

Tot i subratllar que es tracta d’una sentència “exemplar”, la defensa de la víctima ha admès que la pena imposada al futbolista és “mínima”. “Per mi és una pena baixa, en aquest despatx portem molts casos- com aquest i és la pena més baixa que hem tingut en més de vint anys”, ha explicat.

Preguntada per si la reforma del Codi Penal, coneguda com la ‘llei del només sí és sí’, ha beneficiat al futbolista, García ha reiterat que la reforma hauria permès establir una pena més alta: “La sentència no té absolutament res a veure amb la reforma legal”. En aquesta línia, García ha destacat que la sentència és “contundent” alhora que “pionera” pel que fa a l’element del consentiment. “Precisament, gràcies a la llei la definició de consentiment ha quedat molt ben argumentada en la sentència”, ha defensat.

Finalment, García ha demanat als mitjans de comunicació el “màxim rigor i responsabilitat” a l’hora d’informar sobre qualsevol delicte sexual. “És difícil recuperar-se quan s’escolten notícies cada mes, durant un any”, ha advertit.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tremp posarà en marxa una nova zona d’aparcaments d’alta rotació

Notícia següent

La UdG presenta el musical “Deixa’t estar de romanços!” d’Arnau Tordera

Notícies relacionades