Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Declarat un brot de verola del mico a Barcelona amb sis casos detectats

Avatar photo

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha declarat un brot de verola del mico a la ciutat, amb sis casos detectats entre juliol i agost. Des de l’ASPB recorden que en detectar un nombre de casos concret per a determinades malalties transmissibles ja es considera un brot. En aquest context, es comunica a la Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública (SGVRESP) de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat i s’informa al sistema sanitari per millorar-ne la detecció. “És un procediment habitual”, afirmen des de l’ASPB. Segons publica ‘El Periódico’, els sis casos identificats estarien desvinculats entre ells però es treballa amb la hipòtesi que ja hi ha transmissió comunitària.

En declaracions a RAC1, el subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de la Generalitat, Jacobo Mendioroz, ha assenyalat que les possibilitats que es produeixi un brot com el de l’estiu passat “són molt remotes” i ha confirmat que dels sis casos, quatre s’han detectat a l’agost.

 

A finals de setembre del 2022, a Catalunya s’havien confirmat més de 2.000 casos de verola del mico i s’havien administrat gairebé 9.700 vacunes en diversos centres repartits arreu del territori. Segons l’ASPB en els brots detectats l’any passat la transmissió més probable va ser el contacte íntim amb parelles sexuals.

La transmissió de persona a persona es pot donar pel contacte directe i estret amb les lesions cutànies o crostes, contacte amb roba o llençols utilitzats per una persona infectada o saliva i secrecions de les vies respiratòries d’algú que té una erupció de la verola del mico.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

17 + one =

Notícia anterior

Els trens de l’R4 i l’R8 del nucli de Barcelona circulen amb retards mitjans de 30 minuts per una incidència

Notícia següent

Una mare de 80 anys i el fill de 55 morts en l’incendi de casa seva

Notícies relacionades