Dani Alves ingressa a la presó per a preventius de Brians 1

La presó té Poliesportiu, biblioteques i àrees de lleure

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Vista aèria

Dani Alves ha ingressat aquest divendres a la tarda a la presó per a preventius de Brians 1, segons ha pogut saber l’ACN. Alves ha entrat a presidi després que la magistrada del jutjat d’instrucció número 15 de Barcelona hagi ordenat la mesura en el marc de la investigació a l’exfutbolista del Barça per presumpta agressió sexual. La fiscalia havia reclamat la mesura.

Alves ha declarat a primera hora d’aquest divendres davant dels Mossos a la comissaria de Les Corts i després ha estat conduït a la Ciutat de la Justícia, on ha passat a disposició judicial. Una dona va denunciar l’esportista per agressió sexual a la discoteca Sutton de Barcelona. Els fets haurien passat la nit del 30 de desembre.

La víctima va avisar els vigilants de seguretat que el jugador de futbol li havia realitzat tocaments que ella no havia consentit. Dies després, la dona va presentar una denúncia i els Mossos van obrir una investigació per aclarir els fets, tot i que ja havien obert diligències perquè havien estat informats prèviament per la discoteca.

La consellera d’Igualtats i Feminismes, Tània Verge, ha afirmat en una piulada a Twitter que “ser ric i famós ja no dona cap mena d’impunitat per exercir violència sexual”.

EL CENTRE PENITENCIARI

El Centre Penitenciari Brians 1 es va posar en funcionament l’any 1991. Ocupa una superfície construïda de 61.562,17 m2 a la localitat de Sant Esteve Sesrovires i es tracta d’un equipament per a homes i dones penats.

Quan l’equipament es va posar en marxa es va destinar exclusivament a població reclusa masculina, però l’any 1993 es va inaugurar un nou centre destinat a dones penades dins del mateix recinte.

En el disseny del Centre es van tenir en compte les condicions topogràfiques del terreny per aconseguir, mitjançant un rebaix important de les cotes de terreny en àrees específiques, que el conjunt harmonitzi amb l’entorn.

El Centre segueix un disseny de concepció modular, on els diferents edificis permeten flexibilitat i unes òptimes condicions de vida i de treball tant dels interns com dels treballadors. La distribució dels espais i la seva independència permeten que els interns puguin desenvolupar les diverses activitats culturals, educatives, laborals, esportives, etc. en zones delimitades en el marc d’un medi semblant a un barri o poble.