Cultura estudia que l’ocupació dels grans equipaments arribi al 50% de l’aforament

Ponsa defensa "l'essencialitat" de la cultura i presenta una campanya en mitjans

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Representants del Departament de Cultura han presentat la campanya 'Més Cultura' davant l'Arts Santa Mònica, el 7 de desembre del 2020. ACN.
El Departament de Cultura estudia que l’ocupació dels grans equipaments culturals catalans arribi al 50% de l’aforament. Una decisió que afectaria, com ha dit la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, a equipaments com el Liceu, l’Auditori, el TNC o el Teatre Victòria.
Així ha respost la titular de Cultura quan se li ha preguntat per la proposta del Liceu de cancel·lar ‘La Traviata’ a partir de demà si no s’elimina el topall de 500 persones previst en la fase 1 del pla de desescalada. “Els grans equipaments no estan al 50% d’ocupació, sinó que en algun cas al 22%, hem de corregir aquesta desviació”, ha dit, deixant la porta oberta a tirar endavant la reivindicació del Liceu. La consellera ha presentat la campanya ‘Més Cultura’.
Ponsa s’ha referit a la proposta que va anunciar la Comissió Executiva del Gran Teatre del Liceu de cancel·lar les representacions de ‘La Traviata’ a partir del 8 de desembre si no s’elimina el topall de 500 persones previst en la fase 1 del pla de desescalada. El teatre tenia prevista una ocupació limitada al 50% del seu aforament a partir de dilluns, és a dir, 1.144 entrades, corresponent a la fase 2 del pla. El fet que Catalunya no hagi avançat de tram ha provocat que la comissió hagi constatat la impossibilitat de continuar celebrant representacions amb una presència màxima de 500 persones, poc més del 20% de l’aforament.

En aquest context, la consellera ha dit que estan estudiant que els grans equipaments arribin al 50% i ha recordat que són espais amb unes grans dimensions. “Ho hem estat treballant tot el cap de setmana i no deixarem de fer-ho”.

Ha recordat que els grans equipaments no estan al 50% d’ocupació, i que en algun cas es troben al 22%. “Hem de corregir aquesta mica de desviació que hi pugui haver quan fas mesures generals que són per a tots els equipaments”. Així mateix, ha deixat clar que qualsevol decisió no desautoritzarà ni anirà en contra del que aprovi el Procicat.

“Es pot mantenir la cultura fent-ho bé”

Davant l’empitjorament de les dades pel que fa la pandèmia, Ponsa ha insistit en què la cultura és segura. “Intentarem mantenir l’essencialitat de la cultura i s’ha demostrat que en cultura no hi ha hagut brots i que es fan les coses molt ben fetes. En cultura ningú es treu la mascareta, es manté la distància i hi ha els equipaments al 50% i es pot mantenir la cultura fent-ho bé”.

‘Més Cultura’

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha presentat la campanya ‘Més Cultura’ del Departament per esperonar el consum cultural i que s’emmarca en el pla per pal·liar els efectes de la pandèmia al sector.

Ponsa ha destacat que és una campanya per donar suport al sector i està plantejada amb “un to reivindicatiu amb un punt de manifestació perquè és un moment en què el sector necessita la força de la reivindicació”, ha afegit. L’eslògan interpel·la a la ciutadania: ‘Quan tu hi ets, pren vida!’. També inclou les etiquetes #CulturaSegura i #CulturaEssencial.

Com ha destacat la consellera la campanya es focalitzarà a tots els mitjans i defensa que la cultura aporta beneficis. ‘Més cultura’ és una campanya multicanal, amb presència a televisió, cinemes, ràdio, mitjans escrits i digitals, xarxes socials i espais exteriors (opis, autobusos i estacions de ferrocarril).

La iniciativa forma part de les mesures concebudes per pal·liar els efectes de la pandèmia, juntament amb les ajudes econòmiques (20 milions d’euros al mes de novembre) i el cens d’Espais de Cultura Responsables, entre d’altres.