‘Cuidem Barcelona: història de la neteja de la ciutat 1981-2029’ s’instal·la a La Model fins al 29 d’abril

L’exposició fa un recorregut per la història de la neteja i recollida de residus a Barcelona

L’objectiu de l’exposició es reflectir com el servei de neteja de la ciutat ha anat evolucionant des del 1981 fins a l’actualitat i com ha canviat la comunicació cap als ciutadans, que ha passat d’un to més unidireccional a unes campanyes que apel·len per la coresponsabilitat i per l’elaboració d’una visió compartida de futur.

L’evolució d’un servei que va començar donant-nos les “gràcies per llençar-ho a la paperera” i que avui ens diu: “generem menys i tindrem molt més-Cuidem Barcelona”.

“Cuidem Barcelona: història de la neteja de la ciutat” recorre la història del servei de neteja municipal a través de quatre etapes temporals:

    • Període 1981-1999: La ciutadania desperta la consciència de reclamar un espai vital net i polit.
    • Període 2000-2009: Neix un nou model que té com a finalitat aconseguir una ciutat més neta i alhora respectuosa amb l’entorn. El concepte medi ambient irromp per primera vegada en el plantejament del servei.
    • Període 2009-2021: El servei municipal de neteja ha d’avançar-se als reptes que planteja aquesta creixent sensibilitat ambiental de la població i, també, a les demandes d’una ciutadania que vol gaudir d’una millor qualitat de vida.
    • Període 2022-2029: La tecnologia permet millorar la gestió, el control del servei i una nova governança conjuntament amb el veïnat de cada barri perquè esdevingui un servei viu, en constant millora.

L’horari de la mostra és de 10 a 20 hores de dilluns a dissabte, i de 10 a 14 hores els diumenges.