L’Ajuntament de Cornellà crea un pla de suport psicològic i bucodental per a persones vulnerables

El consistori ha establert col·laboracions amb centres psicològics i amb clíniques dentals de la ciutat

Imatge de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat. CEDIDA

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha creat dues noves línies d’ajuts econòmics adreçats a millorar la salut mental i la salut bucodental de la població més vulnerable. Es tracta del Programa de Suport Emocional i Psicològic i el Programa de Suport a la Salut Bucodental. Els dos programes han nascut amb la voluntat de minvar les conseqüències derivades de la pandèmia del coronavirus en la població visiblement més afectada per les diferències socials i les circumstàncies sanitàries, i se sumen al pla d’acció municipal contra la covid-19, dotat de 5,8 milions d’euros. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal donar suport a les persones que s’han vist afectades socialment i econòmicament per la crisi sanitària.

Al juliol es va posar en marxa el primer dels dos projectes, que compta amb la col·laboració dels centres de psicologia de la ciutat, els quals s’han adherit al projecte. L’objectiu és oferir els seus serveis professionals a l’abast de gent gran i de persones adultes, infants o joves que, a conseqüència de la pandèmia i d’altres circumstàncies adverses, han vist afectada la seva salut mental i no disposen de mitjans econòmics per afrontar les despeses de les seves teràpies psicològiques.

Pel que fa al Programa de Suport a la Salut Bucodental, es preveu posar en marxa durant el mes d’octubre i està adreçat a infants, adolescents i joves
de famílies vulnerables que necessiten tractaments odontològics bàsics. En aquest projecte s’han adherit centres i clíniques odontològiques de Cornellà per prestar els seus serveis d’higiene i de prevenció, endodòncies i tractaments de càries.

Per desenvolupar aquestes dues iniciatives, el consistori ha establert col·laboració amb els diferents centres de suport psicològic de la ciutat, així com amb les diferents clíniques dentals de la localitat, que oferiran els seus serveis a totes aquelles persones que justifiquin la necessitat dels serveis requerits i que no puguin assumir el seu cost. Aquestes seran derivades al centre seleccionat des dels Equips Bàsics de Serveis Socials de cada barri i des del Servei de Primera Acollida dels Serveis Socials Municipals, ubicats al parc de Can Mercader.