Denuncien falta de personal “alarmant” en una residència de Cornellà de Llobregat

Segons un sindicat hi ha un gerocultor a càrrec de més d'una trentena de dependents

Usuàries d'una residència. ACN

El Sindicat de Técnicos de Enfermería (SAE) denuncia que la situació de la Residència DomusVI Sant Jordi, ubicada a Cornellà de Llobregat, viu una situació “alarmant” de falta de personal i sobrecàrrega dels professionals del centre. Segons ha explicat a l’ACN Tània Riera, secretària autonòmica del sindicat, s’ha ajuntat una manca de personal “endèmica” amb baixes sense cobrir i vacances. Això provoca que si habitualment en un planta amb 36 residents hi ha tres gerocultors ara n’hi hagi un de sol. A més, explica que quan l’única infermera de la residència fa festa, són els gerocultors qui han d’administrar als residents la medicació i fer tasques pròpies de la infermera.

(Aquesta notícia substitueix la publicada a les 12.51 h, on s’informava per error que la residència estava ubicada a Sant Joan Despí. La notícia original ja ha estat modificada)

Segons la web de DomusVI, la residència Sant Jordi disposa tant de places privades com de places concertades amb la Generalitat. En total, hi ha 136 places.

El sindicat ha denunciat en reiterades ocasions la situació davant d’Inspecció de Treball. Asseguren que els residents tenen tots un menor o major grau de dependència i que el temps que tenen per atendre’ls no són els adequats.

Una “prova inequívoca de la gravetat” que es viu a la residència, apunten en el comunicat, és el nivell de baixes i els continus moviments de plantilla.