Cornellà de Llobregat millora els passos de vianants per fer-los més visibles i segurs

L’actuació, que forma part del projecte Cornellà Natura, té un cost de 240.000 euros

Un dels passos de vianants on s'ha actuat. CEDIDA

L’Ajuntament de Cornellà està desenvolupant un programa de millora dels passos de vianants de la ciutat per fer-los més visibles i més segurs, tant per a les persones que van a peu com per als conductors de vehicles. L’actuació se centrarà en els 150 passos, el 20% del total, que, segons un estudi, no tenen bona visibilitat.

En 10 es generaran nous passos i en 14 s’han creat espais de color verd on abans hi havia places d’aparcament que dificultaven la visibilitat. Així mateix, en alguns casos s’eliminen aparcaments de cotxes, a d’altres se substitueixen per places per a motos, i uns altres passos s’han elevat, per ajudar a disminuir la velocitat dels vehicles. També se n’han repintat 88.

La inversió en aquest programa sumarà un total de 240.000 euros i forma part del projecte Cornellà Natura, que té com a objectiu naturalitzar la ciutat, posant en relleu els seus valors ambientals, socials i paisatgístics, per tal d’humanitzar-la.

Cornellà de Llobregat va ser pionera quan, fa uns anys, va pintar de diferents colors alguns passos de vianants propers als centres educatius, per cridar l’atenció dels conductors i avisar de zona escolar propera.