Cornellà se suma, un any més, a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista, que se celebra el 25 de novembre per reivindicar i aixecar la veu contra aquesta xacra social. El compromís municipal se centra, un cop més, en la necessitat de reforçar els circuits de prevenció, atenció i intervenció.
Per aquest motiu, i amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania, aquest any es repartiran més de 75.000 estovalles de paper als bars i restaurants de la ciutat amb missatges sobre violència masclista dins del programa ‘Cornellà posa la lupa’.
Més de 200 dones ateses fins a l’octubre
A Cornellà s’ofereix una atenció integral a dones en situació de violència masclista, tant en l’àmbit social, psicològic i jurídic per donar resposta immediata i urgent a les necessitats de les dones i dels seus fills i filles a càrrec. Així mateix, en col·laboració amb el departament de polítiques d’ocupació municipal, s’ofereixen projectes sociolaborals amb l’objectiu d’acompanyar les dones en els itineraris formatius i en la recerca activa de feina.
Fins al mes d’octubre de 2022, el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) va atendre a 231 dones víctimes de maltractaments, gairebé un 35% més que l’any anterior i que augmenta de forma progressiva cada any. La franja d’edat més nombrosa és entre els 31 i els 45 anys.
Una comissió específica realitza el seguiment d’aquests casos per preveure les situacions de més risc. En aquest sentit, des del CIRD es compta amb un grup de diagnòstic per a dones en situació de violència masclista amb la finalitat d’oferir atenció psicològica i emocional immediata, en aquesta etapa inicial.
Des de l’any 2000 Cornellà disposa d’una Comissió Institucional sobre violència de gènere que coordina els protocols i les actuacions en aquesta matèria de les diferents institucions i departaments involucrats en aquest tema.
Treball preventiu i conscienciació als instituts
A més de les intervencions que s’han dut a terme des del CIRD, també s’han coordinat activitats de prevenció envers aquesta violència amb els més joves, duent a terme tallers als instituts de la ciutat. De fet, el curs 2020-2021 un total de 1.400 alumnes d’ESO han fet tallers de prevenció de les violències en parelles joves i sobre comportaments al voltant del mite de l’amor romàntic.
El juny de 2015 va néixer la Xarxa Activa de Joventut per a la Igualtat (XAJI) a Cornellà, una iniciativa conjunta amb la plataforma contra les violències de gènere i les entitats que formen part del programa Trenquem el Silenci. Va començar com a prova pilot a l’Institut Esteve Terradas i actualment estan integrats els sis instituts de la ciutat i formen part d’ella 192 joves. La XAJI parla el llenguatge dels joves i pretén ser un referent entre els nois i noies de la ciutat per tal de poder donar-los el suport necessari en cas de conèixer o estar vivint situacions de violència.
El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya ha alertat que el cas de la menor custodiada per la DGAIA…
Amb l'arribada del bon temps, les maduixes són una de les fruites més consumides al nostre territori. Per a molts,…
L’Ajuntament de Vilafranca engega aquest mes de maig l’Oficina Municipal d’Energia. La posada en marxa d’aquesta oficina neix fruit de l’acord…
Ahir es va conèixer una suposada manipulació en les oposicions públiques per ser Policia Local de Montblanc l'any 2011. L'excap…
A petició del grup municipal d'En Comú Podem, aquesta nit la façana de l'Ajuntament de Tarragona s'il·luminarà amb els colors…
El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona que ha enviat a judici un home per la violació continuada a una…
Esta web utiliza cookies.