Contundents declaracions del creador de les superilles sobre el pla de l’Ajuntament

Salvador Rueda ha titllat l'ajuntament de poc ambiciós amb el seu projecte de remodelació urbanística

Superilla. Foto: Aj. Barcelona

“A les coses se’ls ha de dir pel seu nom si no ens confonem tots”, va afirmar ahir dilluns l’arquitecta Salvador Rueda amb relació al projecte de l’ajuntament de Barcelona de superilles a l’Eixample.

Va ser en declaracions al programa de BTV “bàsics” quan el considerat pare del pla de les superilles a Barcelona va renegar de les actuacions que l’Ajuntament està portant a terme a l’Eixample.

Salvador Rueda va idear aquest projecte l’any 1987 i un dels impulsors de la superilla del Poble Nou i el Born. Tot i que el govern municipal ha afirmat que el seu projecte pretén convertir l’Eixample en una d’aquestes estructures urbanístiques, Rueda afirmava el dilluns que “la proposta de la superilla de l’Eixample no té sentit perquè” perquè en realitat el pla de superilles incorpora 100 variables, totes alineades on tot funciona: es redueix la contaminació atmosfèrica, el soroll, s’enverdeix la ciutat, els accidents es redueixen.

Així mateix Rueda va afirmar que ell prefereix que “parlin d’un projecte d’eixos verds però que no parlin de superilles” i va considerar que el govern d’Ada Colau no és prou ambiciós per realitzar al centre de la ciutat el projecte de revolució urbanística que va crear fa 33 anys.

Per finalitzar Rueda va explicar que segons el seu perer, si s’implantés el projecte de 500 superilles que ell va crear hi hauria 163 places contra les 38 que promet el projecte municipal i s’evitarien 667 morts prematures per contaminació a l’any.