Continuen els registres de la Guàrdia Civil a les dependències dels Mossos

  Els agents han entrat a comissaries de Sabadell, Barcelona, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Manresa, Girona, Tarragona i Tortosa

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La Guàrdia Civil s’ha personat aquest dimarts a diferents dependències dels Mossos d’Esquadra buscant comunicacions relacionades amb l’1-O.  Segons el testimoni que han facilitat fonts del Ministeri de l’Interior a l’ACN, la Guàrdia Civil actua com a policia judicial per ordre del jutjat central d’instrucció número 3. La titular és la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, que va acordar la presó preventiva per als presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i que va deixar en llibertat amb mesures cautelars Josep Lluís Trapero, tots ells acusats per sedició. Entre les dependències on han entrat hi ha el complex central dels Mossos a Sabadell, així com comissaries de Barcelona, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Manresa, Girona, Tarragona i Tortosa. Es tracta de ciutats que són seus de regions policials i els agents s’han presentat a les sales regionals de comandament.

  Els agents de la Guàrdia Civil han estat buscant les comunicacions que va fer la policia catalana durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre. A Granollers s’hi ha presentat una patrulla a les 09.00, que posteriorment s’ha traslladat al complex Egara perquè és allà on hi ha la sala de comandament de la regió metropolitana nord. En el cas de Sant Feliu de Llobregat, on hi ha la seu de la Regió Metropolitana Sud, també a les 09.00, s’hi han presentat uns vuit agents de la Guàrdia Civil amb una ordre judicial. A Girona, l’entrada ha estat a la seu regional de trànsit, on hi ha la sala de comandament on es troben les gravacions. Els agents hi han arribat cap a les 09.15 h. Mentrestant, a Tarragona, la Guàrdia Civil s’hi ha presentat a la comissaria central a les 09.45 i han marxat un quart d’hora més tard.

  En el cas de Tortosa, davant la presència de mitjans de comunicació a les portes de la comissaria regional dels Mossos d’Esquadra de les Terres de l’Ebre, agents de paisà han traslladat cap a l’interior de les dependències policials tres vehicles. A les 11.30h els tres vehicles han sortit de la comissaria de Tortosa amb diversos agents de paisà. La situació s’ha tornat a repetir a Lleida, ja que el passat 19 d’octubre la Guàrdia Civil va entrar a la comissaria dels Mossos per ordre d’un jutjat d’instrucció d’aquesta ciutat buscant també informació sobre l’1-O. Aquest dimarts, la Guàrdia Civil s’ha presentat a la comissaria dels Mossos a la Seu d’Urgell, però han marxat un cop se’ls ha informat que les comunicacions estan a Lleida i que ja les van poder recollir a mitjans d’octubre.

  Policia judicial

  Les mateixes fonts del Ministeri remarquen que tant la Guàrdia Civil com els Mossos d’Esquadra “actuen en nombroses ocasions com a policia judicial col·laborant i fent totes aquelles actuacions que els indica l’autoritat judicial”, i que “en un estat de dret com és el d’Espanya, la separació de poders és un dels principis nuclears”. “Les instruccions que fan els jutges segueixen el seu curs amb absoluta independència”, afegeixen.