Comparen Jesús amb un okupa en una campanya política humorística

La Guàrdia Urbana ha enretirat els cartells al considerar-lo missatges ofensius

Els darrers dies en algunes marquesines de metro de la ciutat de Barcelona han aparegut cartells amb uns curiosos missatges. En ells, el moviment ocupa de la capital catalana defensava amb un humor les ocupacions i criticava els desallotjaments.

“Jesús va néixer en una okupa. El desallotjament és un insult al fill de Déu” o “millor un veí okupa que un veí policia” són alguns dels missatges que es van poder veure a parades de metro com Drassanes o Urquinaona. Així mateix, el mateix moviment ocupa de la ciutat, en un tuit del compte @OkupaBCN afirmava que “aquest any els Okupes salven el Nada (…) vine a liarla a la cavalcada i a menjar caramels el dia 5 de gener a la plaça del Nord”.

Tot i això, la resposta per part de la Guàrdia Urbana davant l’acció del moviment no ha trigat en arribar. El cos policial publicava ahir un missatge a través de la seva compte de Twitter en la qual, adjunta a la fotografia sense cartell reivindicatiu, explicava que havien “detectat diversos Opis vandalitzats. A hores d’ara ja s’han retirat tots els missatges ofensius”.

Els missatges d’enuig del moviment ocupa no s’han fet esperar i qualifiquen de desencertat assenyalar com a “missatges ofensius” el que forma part d’una campanya política.