Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Comença la setena edició del programa “Ei, jove! Sabadell t’acull!”

Avatar photo

Aquest programa ofereix acollida especialitzada a una vintena de joves nouvinguts

El programa “Ei, jove! Sabadell t’acull!”, que ofereix una acollida especialitzada als i les joves que han arribat a Sabadell recentment, ha començat  la seva activitat aquesta setmana. Hi participen 26 nois i noies d’entre 12 i 18 anys, procedents de diferents països: Afganistan, Geòrgia, Gàmbia, Senegal, Marroc, Brasil, Colòmbia, Cuba, Hondures, Perú, Veneçuela i Xile. Amb aquesta edició, la setena,  ja seran més de 150 els i les joves que han participat en aquest programa.

En les pròximes setmanes i fins al 28 de juliol, les persones participants rebran classes de català, faran activitats lúdiques, esportives, culturals i de coneixement de l’entorn. També s’organitzen sortides per Sabadell (el rodal, la Bassa…) per reforçar la cohesió de grup mitjançant l’oci. Posteriorment, des del programa d’Acollida es farà un seguiment i acompanyament dels i les joves participants, en la seva incorporació als centres educatius.

 

Cal tenir en compte que el col·lectiu de joves migrats ha de fer front a una doble transició: l’adolescència i el procés migratori. És en l’adolescència quan la persona comença a definir-se davant la societat, quan inicia el procés de construcció de la seva identitat que li permetrà desenvolupar-se en ambients diversos com l’escola, a casa, amb els amics i amigues o en el món laboral.

La limitació comunicativa que tenen molts dels i les joves quan arriben per no saber parlar català (llengua vehicular a l’escola) i, en alguns casos, castellà, fa que no puguin entendre ni fer-se entendre. Això obstaculitza poder integrar-se en el treball diari tant a l’institut com en el dia a dia a la ciutat i té conseqüències en la relació amb els seus iguals i l’entorn.

Per tot això, es va dissenyar aquest programa, amb una actuació integral que tingués en compte tant l’aprenentatge de la llengua com el coneixement de la ciutat i l’entorn i la gestió del dol migratori.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 × 4 =

Notícia anterior

Constantí reclama inclusió i respecte pels drets dels col·lectius LGTBIQ+

Notícia següent

La seu de Vox a Tarragona apareix totalment “cagada”

Notícies relacionades