Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Collboni mantindrà la limitació d’hotels “sobretot al centre de Barcelona”

Avatar photo

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que mantindrà la limitació d’hotels que marca el pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), “sobretot al centre de Barcelona”. En una entrevista a TV3, el socialista ha defensat que els hotels “són el millor aliat del turisme de qualitat”, però ha admès “que no poden créixer indefinidament”.

En aquest sentit, Collboni ha defensat que el PEUAT ha “aconseguit aturar el creixement —d’hotels— desmesurat” que hi havia al centre, especialment a Ciutat Vella, i ha afirmat que la mesura encara permet crear 4.000 noves places hoteleres en altres zones com la Sagrera.

Sobre el PEUAT, Collboni ha defensat la mesura perquè Barcelona “té un límit de càrrega turística”: “No es pot limitar el nombre de turistes, però sí el nombre de llits”. En el cas de Ciutat Vella, un districte que és “prioritat” del consistori, el socialista ha afirmat que l’objectiu és que la reforma de Via Laietana permeti convertir la zona en un “eix econòmic”.

Segons Collboni, el propòsit del govern municipal és aconseguir que en un termini de deu anys hi treballin fins a 6.000 persones. “Si tu atures una font de creació de llocs de treball, en aquest cas els hotels, has de permetre que altres sectors generin llocs de treball, i això és Ciutat Vella”, ha subratllat.

 

1.800 agents de la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil

D’altra banda, l’alcalde ha explicat que durant les Festes de la Mercè hi haurà fins a 1.800 agents de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i Protecció Civil amb l’objectiu que “garanteixin la seguretat i la convivència” durant les celebracions.

Segons ha indicat, el que preocupa “més” al consistori són els delictes de violència de gènere i les agressions LGTB-fòbiques. “Posarem el focus aquí, en aquests episodis que no són admissibles i, a més, els perseguirem”, ha assegurat.

 

Aposta per monetitzar la mesura del 30% d’habitatge assequible

Sobre la flexibilització de la norma que obliga a reservar un 30% de les noves construccions a habitatge protegit, iniciativa que aquesta setmana s’ha aprovat en la Comissió d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona a proposta del grup Trias per Barcelona, Collboni ha insistit que és una mesura “que no ha funcionat” i que l’objectiu del consistori no és retirar-la sinó “fer-la eficaç”.

Segons ha indicat, el consistori treballa en una proposta perquè l’ajuntament recapti l’equivalent en diners del 30% d’habitatge assequible de cada nova construcció per destinar-los a un fons per fer habitatge protegit a la ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

12 + 11 =

Notícia anterior

Un home escapa de dos segrestadors a Mataró i el troben lligat al carrer

Notícia següent

Commoció a Reus pel suïcidi d’un noi de 14 anys

Notícies relacionades