Collboni diu que la seva “prioritat” és fer un govern amb comuns i ERC

L’alcalde de Barcelona assegura a ‘La Vanguardia’ que farà una “guerra a l’incivisme”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, assegura aquest diumenge en una entrevista a ‘La Vanguardia’ que la seva “prioritat” és articular “un govern d’esquerres i progressista” amb els comuns i ERC. Amb tot, Collboni no descarta un pacte amb Xavier Trias. “Veurem com evolucionen les coses”, afirma l’alcalde de Barcelona, que admet que “en alguns punts” té més coincidències amb Trias que amb el partit d’Ada Colau. El socialista es posa un “notable” en els 100 primers dies de govern municipal i afirma que el seu proper repte és fer la “guerra a l’incivisme” amb més sancions i pedagogia. De fet, apunta que Barcelona gasta cada dia 1 milió d’euros en neteja i que calen “diàleg i grans consensos” per resoldre la situació.

En la conversa amb ‘La Vanguardia’, Collboni descarta que els seus votants es puguin decebre si incorpora Colau a l’executiu municipal.

“La clau de la governabilitat la tindrem nosaltres”, defensa. “Nosaltres no estem aquí per votar contra ningú ni contra cap partit, ni per fer una esmena a la totalitat a l’etapa de la senyora Colau”, afirma.

El canvi s’ha produït perquè tenim un nou alcalde. S’ha percebut a l’espai públic. El canvi es nota en la normalització de relacions institucionals a tots els nivells”, remarca Collboni, recordant la seva trobada amb el rei Felip VI.

Collboni destaca que està treballant perquè es permeti la tramitació del pressupost municipal a la comissió d’Economia de l’Ajuntament de l’1 d’octubre, però afegeix que no té un calendari per incorporar més partits al govern municipal.

“No tenim pressa perquè les coses s’han de fer bé”, diu Collboni, que es mostra “optimista” en aconseguir un pacte.

L’alcalde de Barcelona defensa en la conversa amb ‘La Vanguardia’ que l’urbanisme tàctic “no és urbanisme”, però diu que l’entesa amb els comuns existeix malgrat els enfrontaments per Pelai.

“Hi haurà canvis i prioritats que canviaran, però l’acord és possible”, insisteix Collboni, que defensa fer una ciutat “més habitable, amb una mobilitat més fàcil, descarbonitzada”.