Colau desmenteix els rumors que diuen que es va saltar el confinament municipal

L'alcaldessa ha explicat que va passar el dia de Reis en una casa rural de la Garrotxa

Les xarxes socials s’han llevat convulses aquest divendres. Alguns perfils no identificats com el de @lopalangana han acusat l’alcaldessa d’haver-se saltat el confinament municipal que es va activar el 7 de gener per passar el cap de setmana en el municipi de Sant Iscle de Coll Tort a la Garrotxa.

“Veïns de l’esmentat municipi van netejar els accessos de neu, perquè el seu servei de seguretat pogués arribar, tot això va passar diumenge 10 van prohibir la gravació d’imatges per no fer pública la notícia, tu no pots veure familiars i ells és salten els confinaments”, explica aquest tuitaire que afegeix que sap que és un risc fer una afirmació com aquesta, però que necessitava denunciar-ho.

L’alcaldessa de Barcelona ha volgut explicar la seva versió dels fets que sense contradir la del tuitaire, explica per què considera que no ha comès cap il·legalitat i per tant que afirma que no es va saltar el confinament. “No vaig marxar de cap de setmana ni em vaig saltar el confinament. El meu nucli familiar estava a una casa rural de lloguer des de Sant Esteve i jo m’hi vaig reunir per reis, per tant, d’acord amb normativa”, diu Colau.

Amb tot, la discussió a traspassat les xarxes social i el regidor de JuntsxCAt a l’ajuntament de la capital catalana, ha assenyalat que “més enllà de l’acompliment de la norma cal exigir responsabilitat i exemplaritat a la batllessa de Barcelona, especialment davant els avisos de fred, neu i gel d’aquells dies d’emergència climàtica”. A més, en una carta dirigida a Colau li ha demanat que expliqui “la versió oficial dels fets, per escrit”.