fbpx

Se celebra la cloenda d’“Esnòrquels a Badalona”

Avatar photo

Aquest dijous 30 de novembre tindrà lloc a l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona, a partir de les 19 hores, una sessió divulgativa sobre la biodiversitat marina i un balanç de les activitats d’esnòrquel que es van fer aquest estiu. D’aquesta manera, i amb el lema “Veniu a conèixer la biodiversitat marina que hem observat aquest estiu”, es comentaran les espècies observades i més habituals del nostre litoral i es podran veure les fotografies fetes pels participants.

Cal recordar que la immersió lleugera o esnòrquel és la pràctica de nedar a la superfície de l’aigua amb una màscara subaquàtica i un tub i, generalment, amb aletes. “Esnòrquel a Badalona” és una activitat de coneixement i observació ambiental, promoguda per l’Ajuntament, dirigida a donar a conèixer la biodiversitat del fons marí que es va desenvolupar durant deu sessions els caps de setmana entre els mesos de juliol i setembre a diferents platges de Badalona. Hi van participar un total de 198 persones, la majoria famílies badalonines.

Durant les sortides d’esnòrquel, totes les espècies queden enregistrades en les càmeres que porten els participants, material que després serveix per a fer estudis de ciències i sensibilitzar la ciutadania de la importància de conèixer i protegir aquests indrets del litoral urbà per tal de preservar la seva riquesa natural.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, ha manifestat que: “la platja i el mar són, durant els mesos d’estiu, l’espai de lleure més freqüentat a Badalona, però també és un espai natural que val la pena conèixer i donar a conèixer. La biodiversitat marina és el millor indicador de la bona salut del nostre litoral i, alhora, constitueix un atractiu que fa encara més valuós i interessant el fet de banyar-se i capbussar-se a les nostres platges. Una molt bona manera de donar a conèixer aquest patrimoni natural i respectar-lo és fent activitats com l’esnòrquel a Badalona”.

La sessió divulgativa és gratuïta i només limitada a l’aforament de la sala.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tres peces catalanes es mostren a l’exposició “Iberer” a Suïssa

Notícia següent

La Massana instal·la plaques fotovoltaiques a les Fontetes i a la Closeta

Notícies relacionades