Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

El Centre d’Art Tecla Sala inaugura ‘Tik Tak. L’impacte de l’economia global en els cossos’

Avatar photo

L’artista Enric Maurí, en el marc del cicle Observatori Tecla Sala, tracta qüestions com l’obsolescència tecnològica, els precaris campaments urbans o el control estètic dels cossos a Internet

Dijous, 30 de març, a les 19 hores, s’inaugura al Centre d’Art Tecla Sala l’exposició “Tik Tak. L’impacte de l’economia global en els cossos”, de l’artista Enric Maurí. La presentació comptarà amb la presència de l’artista i la comissària de la mostra, Teresa Blanch. L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 9 de juliol a l’annex de l’Espai 2 del centre d’art.

Enric Maurí (Alfou, Cardedeu, 1957) practica un accionisme alliberador que combina la instal·lació amb la performance per infiltrar-se en problemàtiques enquistades i donar resposta a múltiples disfuncions del dia a dia de la vida social.

L’artista trasllada en el terreny de l’art la crua realitat de la pressió provocada per l’imparable rebuig dels objectes, la constant substitució dels productes d’ús quotidià i les deixalles impossibles de reaprofitar, arran de l’obsolescència programada que, fruit dels avenços tecnològics, no ha parat d’incorporar-se als béns de consum des de fa quasi un segle.

Alhora, Enric Maurí posa de manifest que al món occidental, ja sigui a Berlín, a Nova York, a L’Hospitalet o al Poblenou de Barcelona, la desregulació del dret habitacional va abocant les persones al sensellarisme i estén un nou paisatge urbà d’assentaments precaris que les acaba convertint en residus. De rerefons, les seduccions corporatives a internet imposen l’estetització del cos.

Els escenaris multidisciplinaris de l’artista absorbeixen les fragilitats de l’individu “especulat” en aquesta era de dirigisme consumista i, alhora, d’exclusions i residus, amb què el desbocat capitalisme mundial estressa sense límit el procés vital de les persones i del planeta, en un intent d’activar íntimes rebel·lions enfront dels desorientadors poders econòmics que dominen l’etapa actual de la nostra història.

Observatori Tecla Sala és un projecte inaugurat l’any 2022 amb la voluntat d’afavorir la prospecció d’artistes en actiu del nostre país que, per la generació a la qual pertanyen o per la conjuntura del sistema de l’art, són presoners d’una invisibilitat manifesta. Es tracta d’una iniciativa que neix amb la idea de donar suport a aquests creadors i divulgar els seus treballs més recents.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cambrils acollirà la 5a edició del Saló Construïm Futur aquest 29 de març

Notícia següent

Teresa Pallarès fitxa a Joan Gavaldà com a número 2 de Junts per Reus

Notícies relacionades