Castelldefels posa en marxa un pla de neteges intensives a diferents punts del municipi

De manera específica, s'estan realitzant tasques de neteja manual de les 5.542 reixes i embornals de la xarxa d'aigües pluvials amb l'objectiu d'eliminar la brutícia que s'acumula a l'interior i que dificulta la recollida d'aigua els dies de pluja

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Castelldefels, a través de l’àrea de neteja de Serveis Ambientals de Castelldefels (SAC) ha posat en marxa un pla de neteges intensives a diversos punts de la ciutat.

Aquestes tasques de neteja ja s’estan portant a terme i duraran diverses setmanes. Els treballs s’adapten a les necessitats de cada zona i consisteixen en accions de neteja amb aigua a pressió de voreres i calçada, de les illes de contenidors i de les papereres amb aigua a pressió, neteja manual de reixes i embornals, tall d’herbes, poda i retirada de pintades tant a mobiliari urbà com a façanes i parets exteriors d’edificis privats amb sol·licitud prèvia.

Des d’una perspectiva de millora continua, l’Ajuntament i l’empresa municipal encarregada de l’àrea de neteja, SAC, estan treballant en la millora del servei reforçant la utilització d’aigua en les tasques de neteja.

En casos oportuns, es tallarà la circulació d’alguns carrers i es notificarà amb 48 hores d’antelació perquè els propietaris dels vehicles no hi estacionin el dia indicat. Un cop realitzades les actuacions de neteja es tornaràn a obrir els carrers per minimitzar les afectacions al trànsit.

D’altra banda, es recorda que els veïns i veïnes poden sol·licitar el servei gratuït de neteja de pintades a façanes i parets exteriors d’edificis privats, mitjançant sol·licitud prèvia presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) o telemàticament amb certificat digital al web de l’Ajuntament aportant la documentació indicada per tramitar la petició. Més informació en aquest enllaç.

Tasques de neteja de reixes i embornals

De manera específica, SAC està portant a terme tasques de neteja manual de les 5542 reixes i embornals de la xarxa d’aigües pluvials, amb l’objectiu d’eliminar la brutícia, fulles, papers, etc. que s’acumulen a l’interior i que podrien dificultar la recollida d’aigua els dies de pluja.

Castelldefels disposa d’una xarxa separativa entre aigües pluvials i clavegueram. És a dir, en ser xarxes independents no es barregen les aigües pluvials (que van a parar directament al mar), amb les aigües fecals, les quals passen per un procés previ de depuració.

Des de l’Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana per fer-ne un bon ús i contribuir al manteniment de la xarxa d’aigües pluvials. Segons les ordenances municipals, no es poden fer abocaments a via pública, ja que provoquen obstruccions i males olors a les reixes i embornals i en definitiva, als carrers del municipi.