Castelldefels inicia la campanya de sensibilització per fomentar el civisme

Amb el lema "Si millorem la convivència, tothom guanya", la campanya municipal de civisme utilitza un missatge i imatges en positiu per demanar la col·laboració ciutadana

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La campanya està dividida en 3 fases: comunicar, sensibilitzar i sancionar. La primera fase de comunicació es va iniciar a principis del passat mes de gener, en la que s’ha fet difusió a través d’elements informatius al carrer i la publicació als mitjans de comunicació municipals (El Castell, xarxes socials i Ràdio Castelldefels).

En la segona fase, que ha començat a finals de gener, l’Equip de Convivència format pel SIEP (Servei d’Intervenció per la convivència a l’espai públic), Servei de Mediació, Policia de Proximitat i Agents Cívics acompanyats pels Agents Facilitadors (ciutadania implicada en la campanya), està portant a terme sessions informatives a les associacions veïnals, entitats, equipaments municipals, entre d’altres.

El 20 de gener, en el marc de la celebració del Dia europeu de la Mediació, es va organitzar una sessió informativa de civisme a la comunitat educativa de Castelldefels. En aquesta trobada es va reconèixer els agents de convivència i es va agrair la seva contribució a la convivència en els centres educatius. A més, es van recordar les eines i recursos disponibles de l’Ajuntament de Castelldefels per a resoldre conflictes que puguin sorgir en l’àmbit educatiu i en el seu entorn.

En les sessions informatives organitzades en l’àmbit esportiu, s’han tractat problemàtiques com ara molèsties pel soroll, il·luminació, aparcaments, mal ús de les instal·lacions, etc. Davant dels conflictes, i amb l’objectiu de fomentar el civisme i el respecte als equipaments municipals, mitjançant el servei de mediació s’estableix un cercle de diàleg entre representants veïnals afectats, les entitats i els clubs esportius per poder ajustar els serveis municipals, ser més eficients i millorar la convivència.

Recordem que amb la Campanya de Civisme s’ha habilitat un nou correu electrònic perquè qualsevol veïna o veí pugui fer arribar aquelles situacions i actes incívics a l’Equip d’Agents de Convivència perquè en facin una valoració i posin recursos de cara a resoldre els conflictes.

Correu electrònic de l’Equip d’Agents Facilitadors: convivencia@castelldefels.org