Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Castelldefels aprova les ordenances fiscals i preus públics per a 2023

Avatar photo

Entre altres temes, la sessió també va servir per donar a conèixer la resolució d'alcaldia d'aprovació de la pròrroga del Pressupost municipal (amb unes despeses i ingressos superiors als 80,6 milions d'euros)

L’Ajuntament va celebrar el Ple Municipal ordinari del mes de gener el passat dijous dia 26. La sessió va incloure, entre altres temes, l’aprovació de la modificació de les ordenances fiscals i els preus públics de cara a l’exercici 2023. Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables dels grups que configuren l’equip de govern municipal (PSC, ERC i Junts per Castelldefels), l’abstenció de Movem-En Comú Podem i els vots contraris dels grups del PP i Ciutadans.

 

Entre altres temes, la sessió també va servir per donar a conèixer la resolució d’alcaldia d’aprovació de la pròrroga del Pressupost municipal (amb unes despeses i ingressos superiors als 80,6 milions d’euros).

L’encàrrec de gestió per a l’any 2023 a l’empresa municipal Serveis Ambientals de Castelldefels S.A. (SAC) va tirar endavant amb els vots favorables dels grups que configuren l’equip de govern municipal (PSC, ERC i Junts per Castelldefels) i de la regidora no adscrita, l’abstenció de Movem-En Comú Podem i els vots contraris dels grups del PP i Ciutadans.

També va tirar endavant l’aprovació inicial del pla d’emergència municipal en situació de sequera del terme municipal de Castelldefels. Hi van votar a favor l’equip de govern municipal (PSC, ERC i Junts per Castelldefels), Movem-En Comú Podem i la regidora no adscrita. PP i Ciutadans es van abstenir.

Un punt que estava previst a l’ordre del dia i que finalment es va retirar va ser el de l’autorització de l’òrgan de contractació per iniciar l’expedient de modificació del “Text refós del projecte d’obres ordinàries del sector de Bellamar”.

Com és habitual, després de l’aprovació de l’esborrany de l’acta de la sessió anterior, es va procedir al despatx oficial de les comunicacions rebudes. Posteriorment, a banda dels punts esmentats, el Ple va abordar els següents:

  • Aprovació del Pla anual normatiu de l’Ajuntament de Castelldefels per l’any 2023 – Aprovat amb els vots favorables dels grups que configuren l’equip de govern municipal (PSC, ERC i Junts per Castelldefels) i de la regidora no adscrita, l’abstenció de PP, Movem-En Comú Podem i Ciutadans
  • Atorgar a favor de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la concessió demanial de l’ús de les cobertes d’edificis municipals – Aprovat amb els vots favorables dels grups que configuren l’equip de govern municipal (PSC, ERC i Junts per Castelldefels), de Movem-En Comú Podem i de la regidora no adscrita; el vot contrari del PP, i l’abstenció de Ciutadans
  • Aprovació del Manifest del Dia Internacional de Commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust – Aprovat per unanimitat

A continuació, control i fiscalització de l’actuació dels altres òrgans de govern:

– Assabentar el Ple de les principals resolucions de l’Alcaldia, la Junta de Govern Local i de les regidories delegades (inclosa la resolució d’alcaldia d’aprovació del Pressupost prorrogat per a l’any 2023)

– Mocions dels Grups Municipals: 

• Moció que presentava el grup municipal del PP de Castelldefels per a l’elaboració d’un pla estratègic d’actuacions i intervencions als barris de Castelldefels – Es va aprovar amb els vots a favor de PP i Ciutadans; el vot contrari del PSC i l’abstenció de la resta de grups (ERC, Junts per Castelldefels, Movem-En Comú Podem i la regidora no adscrita)

Com és habitual, el Ple ordinari va concloure amb els Assumptes d’Urgència i finalment el torn de Precs i Preguntes. En aquesta ocasió, sí que es va presentar un assumpte d’urgència, que finalment no es va debatre ni votar (es va rebutjar la seva urgència amb els vots dels grups de l’oposició): es tractava de la proposta d’acord parcial negociada a la mesa general per incorporar a l’acord mixt de condicions de personal funcionari i laboral de l’Ajuntament de Castelldefels del personal pel 2023-2026.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Banc dels Aliments recapta 360kg de productes frescos als mercats de Reus

Notícia següent

Molins de Rei aprova el III Pla Municipal d’Igualtat de Gènere

Notícies relacionades