Barcelona obre un nou carril bici

S'esperen, mínim, cinc carrils més

Ha entrat en servei el nou carril bici que s’ha implantat al carrer de Sants, entre els carrers de la Riera Blanca i Arizala. Es tracta d’un nou tram de carril bici segregat i unidireccional que permetrà donar continuïtat a l’eix ciclista metropolità que uneix Esplugues, l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona a través de la carretera de Collblanc.

En sentit Hospitalet de Llobregat la nova infraestructura passa pel lateral muntanya en un carril segregat i específic. En sentit centre ciutat s’ha mantingut el carril compartit bus/taxi-bici ja implantat. També s’ha aprofitat l’actuació per millorar la xarxa semafòrica. El nou carril compta amb separadors, zones avançades per bicicletes i semaforització específica.

Amb aquesta intervenció Barcelona suma un nou tram de carril bici a la infraestructura ciclista de la ciutat, que ja supera els 245 quilòmetres. A dia d’avui també han entrat en servei el nou carril bici de la Meridiana, entre Mallorca i Josep Estivill; el carril bici del tram central de l’avinguda Diagonal, entre passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan; el tram de carril de l’avinguda Diagonal, entre Pius XII i la facultat d’Empresarials; el tram de carril bici de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre els carrers Pau Claris i Marina; el de la Ronda Guinardó, entre els carrers Vinyals i Cartagena; o el de Nàpols, entre la Travessera de Gràcia i Provença.

Alhora continuen avançant els treballs del carril bici del carrer Manso, entre el carrer Comte Borrell i l’avinguda Paral.lel, que permetrà millorar la connexió entre el Casc Antic de Ciutat Vella i el Paral·lel, a través de la Superilla de Sant Antoni.

També segueixen en marxa les obres del carril bici que connectarà Sant Andreu Sud i La Sagrera Sud amb Sant Martí i l’Eixample. Amb una longitud d’1,7 km, el nou carril bici tindrà continuïtat amb el recentment executat a Berenguer de Palou, entre Josep Estivill i Ferran Turné.

Les obres de les diverses intervencions en els carrils bici s’estan finançant amb inversió provinent dels fons Next Generation, de la Unió Europea.