Can Ruti crea la primera unitat pediàtrica a Catalunya de Covid persistent

En el primer mes en funcionament s'ha atès catorze infants que arrosseguen símptomes des de fa mesos

L’hospital de Can Ruti ha posat en marxa una unitat de covid persistent pediàtrica, pionera a Catalunya, i que atén menors que després de passar la malaltia continuen presentant símptomes. Les principals seqüeles són fatiga, dificultat respiratòria, debilitat i cefalees.
La unitat va començar a funcionar el 15 de desembre i actualment atén catorze pacients d’entre deu i disset anys provinents de les regions sanitàries Metropolitana Nord, Lleida i Girona. Alguns d’ells van patir la malaltia al març del 2020 i encara avui presenten símptomes.
“És important donar una atenció multidisciplinària atenent a les manifestacions físiques, cognitives i emocionals que això comporta”, explica la cap de Servei de Pediatria de Can Ruti, Maria Méndez.
En aquest sentit, la nova unitat està integrada per professionals del Servei de Pediatria especialistes en malalties infeccioses, neurologia, pneumologia i cardiologia; així com professionals de Psiquiatria, Psicologia, Rehabilitació, Radiologia i de l’educació. L’equip compta també amb professionals de l’Àrea de Neuropsicologia de l’Institut Guttmann.

Quan arriba un pacient nou a la unitat, els especialistes fan una primera visita per analitzar el cas i poder establir un pla terapèutic personalitzat que pot incloure tractament rehabilitador, mèdic i suport psicològic. Des de Can Ruti valoren aquesta “atenció integral” com un camí per millorar la qualitat del vida dels pacients i també per impulsar la recerca en aquest camp.