Cada 5 minuts un indigent remena un contenidor a Barcelona

La ciutat de Barcelona té dues cares, segons els seus ciutadans. Aquella bonica i elegant que s’ensenya als nouvinguts i als turistes, i l’altra més fosca que mostra que la capital catalana té cada vegada més conflictes. Barcelona té un gran problema amb l’augment de la pobresa als seus carrers.

La deixadesa es mostra en la quantitat d’indigents i de persones sense sostre. Per donar visualització a aquest fet i a les contínues crítiques de la població, un equip d’investigadors del diari La Ciutat ha realitzat un acurat estudi sobre aquest tema.

Amb un cronòmetre a la mà i en un dels períodes on més turistes hi ha a la ciutat, l’equip del diari s’ha col·locat en el situat entre el carrer Indústria i el carrer Cartagena a primera hora del migdia (a les 12:30 hores). Dels 26.162 contenidors, entre orgànic (5.286), paper/cartó (3.190), envasos (3.190), vidre (3.114) i restes (11.422).

En només una mitja hora, un total de sis persones diferents han arribat fins a un contenidor de restes del carrer per tal de poder trobar algun tipus de material que després pogués reutilitzar. També hi busquen restes de menjar per poder fer el seu primer àpat del dia. El primer a arribar s’ha emportat un petit botí, però l’últim que ha rebuscat en aquella mitja hora no s’ha pogut emportar res. Una realitat que pot resultar estranya per molts, tanmateix és el pa de cada dia per aquelles persones en situació d’exclusió social.