Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

En marxa les beques municipals per fer batxillerat i FP a Santa Coloma

Avatar photo

Aquestes beques tenen també com a objectiu, incentivar la permanència al sistema educatiu formal durant els cursos de l’educació postobligatòria

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet posarà en marxa per al curs vinent, una línia de beques adreçades a l’alumnat que cursi batxillerat i formació professional, i no hagi rebut cap ajut estatal.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, en el marc de la Fira Santa Coloma Orienta, que se celebra aquest divendres a la plaça de la Vila: “serviran a l’alumnat com a estímul i també per afrontar els costos econòmics d’aquestes disciplines i compensar així les denegacions de les beques del Ministeri d’Educació que és molt estricte a l’hora de concedir les beques en funció del rendiment escolar”.

Les beques volen frenar l’alt índex d’abandonament escolar prematur als estudis de batxillerat a la ciutat (30%) i també, en grau més baix, dels estudis de formació professional de grau mitjà (24%).

Aquestes beques tenen també com a objectiu, incentivar la permanència al sistema educatiu formal durant els cursos de l’educació postobligatòria i aconseguir una titulació. A més, es tracta d’una mesura que vol contribuir a garantir la igualtat d’oportunitats, influint així en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 4 i 10, d’educació de qualitat i de reducció de les desigualtats, respectivament.

 

Accés i cobertura de les beques

L’alumnat que podrà accedir a les beques haurà de justificar la seva matriculació a un curs de batxillerat o cicles formatius, a la ciutat o fora d’ella si els estudis no es cursen al territori.

 

La beca finançarà la matrícula i el transport, si els estudis són fora de la ciutat. Les beques s’atorgaran en funció de criteris econòmics que es publicaran a les bases un cop finalitzat el procés de preinscripció d’aquest curs.

 

És un requisit indispensable que l’alumnat haurà d’haver demanat la beca del Ministerio de Educación y Formación Profesional “en els casos en què el Ministeri denegui les beques, l’alumnat podrà accedir a les de l’Ajuntament, perquè el nostre objectiu és que ningú hagi de renunciar als seus estudis per aquest motiu. Així combatem l’abandonament escolar a la ciutat”.

 

Els beneficis de continuar formant-se

La titulació d’estudis postobligatoris ajuda als i les joves a obtenir una millor inserció laboral i en unes professions millors remunerades, de manera que aquesta mesura també té per objectiu augmentar la capacitat de renda de la població en els futurs 10 anys.

Santa Coloma de Gramenet presenta el 25% de la població amb titulació superior, una dada inferior a la mitjana comarcal.

La Fira Santa Coloma Orienta

La Fira Santa Coloma Orienta mostra la gran oferta que té la ciutat per estudiar i formar-se: des de les opcions reglades, com la Formació Professional o la Universitat, fins a la formació ocupacional o els idiomes.

La fira compta amb més de 20 estands on es poden trobar informació sobre tots els itineraris de la formació postobligatòria i ocupacional dels instituts, centres de formació d’adults, escoles d’idiomes, centres de formació ocupacional i universitats.

 

També estan  presents els serveis d’Educació, Joventut, Igualtat, Convivència i Esports de l’Ajuntament per explicar tots els projectes de què disposa la ciutat en aquests àmbits; entre ells, els d’acompanyament en els processos de tria o de retorn a la formació adreçats a tota la ciutadania.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Parets aprova la Declaració de Montcada i Reixac sobre espais naturals urbans, sostenibles i resilients

Notícia següent

L’Ajuntament de Girona inaugura la nova seu de l’Espai LGTBI de la ciutat

Notícies relacionades