fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Bars i restaurants expressen el seu malestar contra el tancament de la Generalitat

Avatar photo

Milers de representants de restaurants i bars protesten a la plaça Sant Jaume per la decisió de tancar la restauració durant quinze dies

Manifestació de bars i restaurants a la plaça Sant Jaume. Foto: Albert Alexandre

Amb el primer dia de bars i restaurants tancats, milers de treballadors del sector de la restauració han decidit fer sentir el seu desacord amb la mesura davant del Palau de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona a les 12 del migdia.

No només això, en la concentració es palpava la desesperació d’uns negocis molt tocats per les mesures de confinament i de la reducció de l’aforament imposades per la Generalitat en els darrers mesos.

En principi l’obligació de tancar bars s’allargarà durant dues setmanes, però algunes persones assistents a l’acte de protesta comentaven que no creuen en les promeses del Govern i pensen que els bars i restaurants estaran tancats durant molt més temps. Afegien que així serà impossible reflotar un sector en hores baixes, en el qual, molts dels seus treballadors estan amb ERTES i reduccions de jornada laboral.

Mentre en un primer moment la manifestació estava encarada davant de la Generalitat, vora les 12.30 s’ha dirigit cap a l’extrem contrari de la plaça, cap al consistori barceloní. Allà ha començat un llançament de llimones, ous, objectes de vidre i llaunes de cervesa. L’ajuntament ha decidit tancar portes mentre els manifestants cridaven “a baix el tancament ja”.

Tot i que la rabia dels assistents era palpable, en l’ambient la concentració no ha viscut incidents fins que el llançament d’objectes s’ha efectuat contra l’edifici de la Generalitat. Aleshores un grup d’antidisturbis ha tancat files a la porta del Palau i un grup de restauradores ha iniciat una mediació amb la policia.

Finalment, des de la Generalitat s’ha decidit que quatre representants dels manifestants accedissin a la Generalitat per reunir-se amb un representant del Govern, el nom del qual no ha transcendit a la premsa, per expressar les seves queixes i demandes. Els escollits han estat una restauradora en representació dels bars i restaurants de Sants, la presidenta de comerciants de Rambla Raval, una restauradora amb dos bars, un a Sant Boi i l’altre a Barcelona, i el propietari del Caliu de Gràcia.

La manifestació s’ha saldat amb dos detinguts que, a ulls de la policia, causava aldarulls mentre es produïa la mediació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El personal de la Generalitat farà teletreball cinc dies a la setmana

Notícia següent

Tot a punt per a la 3a edició de la Setmana de l’Emprenedoria a Manresa i comarca

Notícies relacionades